Vona Gábor már a pártoknál kopogtat

„Vona Gábor nekünk már bemutatkozott, köszönjük” – reagált a Mi Hazánk arra, hogy Vona Gábor a pártoknál kopogtat valamilyen együttműködés reményével. A Második Reformkor elnöke közölte, pártok mellett civil szervezeteket, szakszervezeteket, valamint a hazai egyházakat is megkereste az „ügyeivel”.

2023. 09. 20. 4:45
 Vona Gábor mellett Jakab Péter, Márki-Zay Péter. ás Mesterházy Attila is bejelentette, hogy önálló politizálásba kezd és saját pártot/mozgalmat alapít. Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bő egy héttel a Második Reformkor (2RK) zászlóbontása után Vona Gábor már fel is kereste a legalább egyszázalékos pártokat, civil szervezeteket, hazai egyházakat, valamint szakszervezeteket, hogy bemutassa pártja programját, és együttműködését ajánlja fel. Minderről a pártelnök számolt be a közösségi oldalán. Mint fogalmazott, céljuk, hogy elmondják elképzeléseiket, valamint azt, hogy milyen alapelvek mentén szeretnének politizálni.

Ennek célja nem az, hogy bárkivel politikai szövetséget kössünk, hiszen azt már a legelején rögzítettük, hogy a 2RK a saját útját járja, de ügyek mentén és Magyarország érdekében bárkivel hajlandók vagyunk a konstruktív együttműködésre

– közölte Vona. Jelezte, nem ellenségei vagyunk egymásnak, hanem versenytársai, és szeretné, ha ez a politikában megjelenne sárdobálás és karaktergyilkosság nélkül.

„Vona Gábor nekünk már bemutatkozott, köszönjük” 

– reagált lapunknak a pártelnök kezdeményezésére a Mi Hazánk Mozgalom, mely korábban is bírálta Vona pártalapítását. Akkor Novák Előd alelnök azt mondta, Vonának 2016-ban kellett volna új pártot alapítania, nem a Jobbikot kisiklatnia.

Az LMP a Mi Hazánknál nyitottabb Vona kezdeményezésére. A párt úgy fogalmazott: ahogyan eddig is, úgy a jövőben is a valódi, az emberek mindennapjait és jövőjét befolyásoló ügyekkel kívánnak foglalkozni. „Amennyiben egy politikai csoportosulás tényleges ügyek menti együttműködéssel keres meg bennünket, nyitottak vagyunk irányukba” – közölték. 

Nem kapott levelet a Jakab Péter vezette Nép Pártján, erről Molnár Enikő beszélt a Magyar Nemzetnek. Mindez azonban feltehetően nem jelent érvágást az egykori jobbikosoknak, Molnár Enikő szerint aki egyszer már cserben hagyta a választókat, az máskor is megteszi.

Lapunk egyébként az összes ellenzéki pártot megkereste, hogy megtudjuk, milyen esélyei vannak annak, hogy egyes ügyek mentén együttműködjenek Vona Gáborral és új pártjával, azonban a DK, az MSZP, a Momentum, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt, a Párbeszéd, valamint a Jobbik lapzártánkig nem árulta el, mennyi potenciált látnak Vonában. 

A fentiek közül korábban egyébként csak a Jobbik reagált volt pártelnökük pártalapítására. Gyöngyösi Márton üdvözölte Vona visszatérését a közéletbe.

– A magunk részéről régóta szorgalmazzuk, hogy hasonló, jobboldali-centrista értékalapokon álló pártok, szervezetek szövetségeket kössenek a Fidesz nemzetellenes és korrupt rendszerével szemben, valamint megfelelő alternatívát mutassanak fel a baloldali pártok ellensúlyozására – fogalmazott Gyöngyösi.

Borítókép: Vona Gábor még a Jobbik elnökeként (Fotó: Kovács Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.