A Fidesz–KDNP továbbra is ellenzi a migránsok betelepítését

A migránsok hajlandók minden eszközt bevetni annak érdekében, hogy bejussanak Magyarország területére – ismertette Kontrát Károly, a Fidesz országgyűlési képviselője a parlamentben. Juhász Hajnalka, a KDNP politikusa pedig felszólalásában leszögezte, hogy az elhibázott brüsszeli szankciós politika az egekbe repítette a rezsiárakat.

2023. 10. 10. 10:57
null
Budapest, 2023. szeptember 25. A napirendrõl döntenek a képviselõk az Országgyûlés õszi ülésszakának elsõ napján, 2023. szeptember 25-én. MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Folyamatosan egyre aggasztóbb hírek érkeznek a szerb határról. Szinte nem telik el úgy hét, hogy ne hallanánk lövöldözésről vagy más erőszakos cselekményről – fogalmazott Kontrát Károly a napirend előtti felszólalásában. A Fidesz országgyűlési képviselője közölte, hogy felfegyverzett migránsbandák vadásznak egymásra a Szabadka környéki erdőkben, ezzel rettegésben tartva a helyi lakosokat, továbbá a rendőrökre támadó embercsempészek veszélyeztetik a közbiztonságot a déli határ mindkét oldalán.

– Köszönjük a határainkat védő rendőreink és határvadászaink szolgálatát

– hangsúlyozta a politikus.

Mint mondta, egyre több az illegális határátlépési kísérlet, az elmúlt hetekben pedig olyan pontra jutott a helyzet, ami még veszélyesebb szintet jelent. Felhívta a figyelmet, hogy a határ szerb oldalán automata fegyverekből nyitottak tüzet a határt védő magyar és szerb rendőrökre.

– Egyértelművé vált, hogy a migránsok hajlandók minden eszközt bevetni annak érdekében, hogy bejussanak Magyarország területére – rögzítette Kontrát Károly. Szót ejtett arról is, hogy a közeljövőben bizottsági szintű találkozót terveznek a szerb nemzetgyűlés tagjaival, hogy áttekintsék azokat a közös lehetőségeket, amelyekkel enyhíteni lehetne a déli határra nehezedő migrációs nyomáson.

– A Fidesz–KDNP továbbra is ellenzi a migránsok betelepítését

– húzta alá a kormánypárti politikus.

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium miniszterhelyettese válaszában közölte: korábban Gyurcsány Ferenc aláírásgyűjtést kezdeményezett a migránskvóták mellett. Emlékeztetett, hogy az MSZP-s Kunhalmi Ágnes korábban álproblémának nevezte a migrációt, Vona Gábor hatalmas bukásnak nevezte a déli határt védő kerítést, Karácsony Gergely pedig azt mondta, hogy semmiképp ne épüljön meg a kerítés.

– Az Európai Bizottság elhibázott szankciós politikája hektikus ármozgásokat idézett elő az energiapiacon, amely az egekbe repítette a rezsiárakat és aláásta a befektetési bizalmat – fogalmazott Juhász Hajnalka, a KDNP országgyűlési képviselője a napirend előtti felszólalásában. Mint mondta, ezek ellenére a bizottság kitart a gazdaságot romboló politikája mellett és Magyarországtól a rezsicsökkentés eltörlését követeli.

– Brüsszel a felelősség vállalása helyett inkább alternatív hazugságba ringatja magát az európai energiapolitika helyzetét illetően

– rögzítette a kormánypárti politikus.

Leszögezte, hogy a magyar kormány mindent megtesz hazánk importfüggőségének a csökkentése érdekében az önellátási képességek növelésével. Juhász Hajnalka kiemelte, hogy mindez nemzetbiztonsági kérdés.

– Minél több energiaforrást, minél több helyről igyekezzünk bevonni

– jegyezte meg. A képviselő felhívta a figyelmet, hogy ennek az előkészítését a kormány már jóval az orosz–ukrán háború kitörése előtt megkezdte.

Válaszában Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium miniszterhelyettese közölte: a háború és a brüsszeli szankciók okozta energiaválság megerősítette abban a kormányt, hogy az energetikai világpiac felfordulása ellenére fenntartsa Magyarország energiabiztonságát.

– A nyáron energetikai együttműködést hoztunk létre Törökországgal, Azerbajdzsánnal és Katarral

– emlékeztetett. Jelezte, hogy hazánk az energiabiztonság garantálását a nukleáris energiában, tartalék erőművek építésében, valamint a napenergia-kapacitások további bővítésében látja.

Borítókép: Országgyűlés (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.