Józsefvárosban tüntettek a cigány muzsikusok, gyalázatos jelenségekről beszélnek

A Muzsikus Cigányok Parkjában gyűltek össze a híres muzsikusok, hogy felhívják a Pikó András baloldali polgármester vezette önkormányzat figyelmét arra, hogy meggyalázták a zenészcsaládokat. Mint mondták, ez nemcsak az ő ügyük, hanem a környéken élőké is. Hiszen az emlékpark közvetlen szomszédságába kihelyezett vécéből napi szinten folyik az emberi vizelet és ürülék, de nyáron voltak olyanok is, akik életvitelszerűen használták azt.

Forrás: Metropol2023. 10. 01. 8:44
Forrás: MTI Soós Lajos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megalázva érzik magukat a világhírű cigányzenészek rokonai. Józsefváros polgármestere ugyanis egy mobilvécét helyezett ki a Muzsikus Cigányok Parkja mellé, emiatt mentek az utcára a zenészek, akik nemcsak önmagukért szólaltak fel, hanem az egész kerületért írta a Metropol.

Az emlékpark közvetlen szomszédságába kihelyezett vécéből napi szinten folyik az emberi vizelet és ürülék, de nyáron voltak olyanok is, akik életvitelszerűen használták azt – mutatott rá Fehér István hegedűművész

Ami itt történik, az  gyalázat. Akkor, amikor a zenésztársam azt látja, hogy a nagypapája vagy az édesapja, vagy a nagybátyja emlékműve mellett emberi vizelet és az ürülék folyik, akkor az tragikus!

– mondta a lapnak Fehér István. 

Azzal folytatta: „Ha bárki idejött nyáron, azt látta a nyitott ajtónál, hogy emberek életvitelszerűen is beköltöztek vagy éppen végzik a dolgukat kint vagy bent. Fel vagyunk háborodva, mert a mostani baloldali kerületvezetés az értékeket semmibe véve megalázta családjainkat! Mi a szoborcsoport érdekében gyűltünk össze, én személyesen ismertem ezeket az embereket, akiknek itt emléket állítottak. Ha szerettük volna, ide hozhattuk volna a 100 Tagú Cigányzenekart vagy Budapest összes zenészét, de ez nemcsak a cigány zenészek problémája, hanem az egész kerületé. Azért éppen a 100 Tagú Cigányzenekart említem, mert ez a világ egyetlen egy olyan zenekara, ahol száz profi zenész tud egyszerre felmenni a színpadra, és annak öt vagy hat alapító tagjának ezeken az oszlopokon állítottak emléket”.

Nem ez az egyetlen méltatlan megoldás

Az emlékműtől nem messze helyezte el a koronavírus áldozatainak emelt emléktáblát is az önkormányzat, de sikerült pont egy olyan helyre állítani azt, ahová az emberek rendszeresen a kutyáikat viszik, ha az állatokra rájön a szükség.

Az emlékmű ugyanis a földön, egy fa tövében van kihelyezve

Az emlékműveinktől másfél méterre lévő borzalomra is szeretnénk rámutatni. A 2020-ban Józsefvárosban elhunytak emlékére készült emléktáblát egy olyan helyre rakták, ahová az emberek a kutyákat hozzák vizelni. Ez is felháborító, és elmond mindent!

– tette hozzá Fehér István.

Az emlékművekről készült képek a ide kattintva tekintetők meg.

Borítókép: Illusztráció (MTI/Soós Lajos)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.