Quaestor-ügy: két évre ítélték Tarsoly Csabát

Két év szabadságvesztésre ítélte elsőfokon Tarsoly Csabát a Kecskeméti Törvényszék – értesült a Magyar Nemzet. A kétmilliárdos hűtlen kezelés, pénzmosás és más bűncselekmények miatt indult büntetőügy a Quaestor-ügy egyik mellékszála.

2023. 10. 19. 15:03
Tarsoly Csaba
Budapest, 2016. október 13. Tarsoly Csaba vádlott a tárgyalóteremben az ellene és társai ellen indított büntetõper tárgyalásán a Fõvárosi Törvényszéken 2016. október 13-án. Az ügyészség öt vádpontban 5458 rendbeli csalást és sikkasztást ró a vádlottak terhére. A Tarsoly Csabát, a Quaestor-cégcsoport volt elnök-vezérigazgatóját érintõ cselekmények száma a vád szerint 753 rendbeli. MTI Fotó: Marjai János Fotó: Marjai János
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Első fokon két év letöltendő szabadságvesztésre ítélte csütörtökön Tarsoly Csabát a Kecskeméti Törvényszék – értesült a Magyar Nemzet. Úgy tudjuk, Tarsoly felesége egy évet kapott.

Az ügy lényege és az ügyészség vádirata szerint Tarsoly Csaba 2004 tavasza előtt megállapodott a Soltvadkert és Vidéke Takarékszövetkezet vezetőjével egy kölcsönösen előnyös, ám jogellenes, korrupciónak minősülő gazdasági tevékenységben. 

Tarsoly Csaba vállalta, hogy a Quaestor cégcsoporton keresztül a takarékszövetkezet vagyonából folyamatosan finanszírozza az elsőrendű vádlott fiának, a másodrendű vádlottnak a cégét, és ezt színlelt értékpapír-vásárlásokkal leplezik. 

Cserébe a takarékszövetkezet vezetője azt vállalta, hogy esetenként a Quaestor-csoport kötelezettségeinek teljesítéséhez szükséges forrásokat biztosítja a szövetkezet pénzéből. Ezekért ellenszolgáltatás nem volt, így a takarékszövetkezetnél vagyoni hátrány keletkezett.

A vádlottak 2004 és 2010 között több mint 2,3 milliárd forint vagyoni hátrányt okoztak -bűnszervezetben - a takarékszövetkezetnek, amelyből több mint 500 millió forint eredetét leplezték úgy, hogy fiktív jogcímmel átutalásokat hajtottak végre és hozzányúltak a házipénztárhoz – áll a vádiratban.

Tarsoly Csaba ellen a Quaestor-ügyben továbbra is folyamatban van az eljárás a Fővárosi Törvényszéken. Úgy tudjuk, abban az ügyben hamarosan megkezdődhetnek a perbeszédek. 

 

Borítókép: Tarsoly Csaba vádlott a tárgyalóteremben az ellene és társai ellen indított büntetőper tárgyalásán a Fővárosi Törvényszéken 2016. október 13-án (Fotó: Marjai János)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.