Rendkívüli helyzetet hirdettek ki a földrengés miatt több településen

Megrongálódtak a családi házak víz- és gázvezetékei, és maguk a lakóépületek is.

Forrás: Paraméter2023. 10. 10. 15:09
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendkívüli helyzet kihirdetésének oka, hogy megrongálódtak a családi házak víz- és gázvezetékei, illetve maguk a lakóépületek, áramkimaradások is voltak. A károkat még nem becsülték fel. Az ország két atomerőművében semmilyen fennakadás nem volt – tájékoztatta a TASR-t a belügyminisztérium sajtóosztálya.

A Paraméter azt írja, hogy három felvidéki településen kellett rendkívüli helyzetet kihirdetni a földrengés miatt: 

Holčíkovce és Ďapalovcek községben a Varannói járásban (Vranov nad Topľou), valamint Kolbovcén a Stropkovi járásban.

Sok hívás érkezett a mentőszolgálat operatív központjába (OSZZS) a földrengéssel kapcsolatban Kassa és Eperjes megyében. Két embert szállítottak a homonnai (Humenné) kórházba – tájékoztatott a mentőszolgálat a közösségi hálón.

Elsősorban a földrengés okozta stressz miatt hívták többen a mentőket, ezeket a helyzeteket az operátorok beszélgetéssel megoldották – közölték a mentők.

Hétfő este 4,9 magnitúdójú földrengés volt Kelet-Szlovákiában, 17,8 kilométeres mélységben. A rengés epicentruma a Varrannói (Vranov nad Topľou) járásban található Ďapalovce községnél volt. Eperjes és Kassa megye több pontján is érezni lehetett a rengéseket. Néhány helyen megrepedtek a falak, lehullott a vakolat, képek, tükrök estek le a falról, vázák törtek össze.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.