Simicskó István: Az ötvenhatosok szellemiségével kell kiállni magunkért ma is

A KDNP frakcióvezetője szerint egy békés, kiszámítható és rendezett jövőért kell küzdenünk.

2023. 10. 23. 9:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világ egyik legnagyobb, akkoriban fél Európát megszállva tartó hadseregével szembeszállni nem sok jót ígért 1956-ban, mégis, a magyar forradalmárok szívében és lelkében mindennél erősebben élt a szabadság iránti vágy. 

Összekapaszkodtak és a kilátástalannak hitt harcot is vállalva csodát alkottak. 

Egy kis ország Európa közepén megmutatta a világnak, hogy igenis dacolni lehet és meg lehet mutatni a megszálló hadaknak és kommunista kiszolgálóiknak, hogy Magyarország nem lehajtott fejjel nézi a saját sorsát, hanem bátran, valamint büszkén áll ki a függetlenségéért, szuverenitásáért, és a magyar nép mindenki számára egyértelművé tette, hogy a saját útját akarja járni – írta lapunkhoz eljuttatott közleményében Simicskó István. 

A KDNP frakcióvezetője szerint ezzel a lelkülettel és akarattal kell ma is, állandóan változó környezetünkben kiállni önmagunkért, a magyarok jogaiért és érdekeiért. 

„Egy békés, kiszámítható és rendezett jövőért kell küzdenünk, hogy az utánunk jövő nemzedékek is tovább vihessék a lángot, amelyet a pesti srácok lobbantottak fel a legnagyobb elnyomás évtizedeiben” − zárta gondolatait a frakcióvezető.

Borítókép: Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője (Fotó: Mirkó István)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.