Újabb LMBTQ-fesztivált tartanak a hétvégén, ezúttal a leszbikusok lesznek fókuszban

A szervezők legutóbb, a gyermekvédelmi törvényt megkerülve, a szülőket és a pedagógusokat vették célba az érzékenyítőtréningekkel.

Forrás: Mandiner2023. 10. 11. 15:55
null
Budapest, 2018. július 7. Az LMBTQ-közösség (leszbikus, meleg, biszexuális, transznemû és queer emberek) fesztiválja, a 23. Budapest Pride felvonulásának résztvevõi a fõvárosi Városligeti fasorban 2018. július 7-én. MTI Fotó: Mónus Márton Fotó: Mónus Márton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Többéves kényszerszünet után idén újra megszervezik a LIFT-et, azaz Leszbikus Identitások Fesztiválját, melyet a Labrisz Leszbikus Egyesület rendez meg, immáron 14. alkalommal – szúrta ki a szervezet közösségi oldalán a Mandiner.

A hétvégén mintegy húsz programmal várják az érdeklődőket, és még warmup programmal is készülnek. A fesztivál megnyitója október 13-án, péntek este lesz a Bálint Házban. 

Szombaton és vasárnap különféle beszélgetéseket szerveznek a queer művészetről, a Meseország mindenkié köteteiről, a leszbikusok közötti nemzetközi kapcsolatokról, valamint a Befogadó Terekről. Mindezek mellett workshopok, táncoktatás, önvédelmi óra, fordítóklub és stand-up comedy is várja majd a látogatókat.

Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, a Labrisz legutóbb, a gyermekvédelmi törvényt megkerülve, a szülőket és a pedagógusokat vette célba érzékenyítőtréningekkel. A Budapest Pride fesztivál programsorozatának részeként újabb érzékenyítő foglalkozást hirdetett meg. 

A Soros György által is támogatott szervezet workshopján a cél az volt, hogy megválaszolják a kérdést: 

hogyan lehet tabuk nélkül, például egy mesén keresztül hitelesen bevinni az LMBTQ+ témát az iskolába, akár alsós diákokhoz is.

Megjegyzendő, hogy az egyesület Melegség és megismerés elnevezésű képzésével már a 2000-es évek eleje óta beszivárgott  az iskolákba, a Soros-alapítvány támogatásával pedig kiadta a Még mindig tabu? című tanári kézikönyvet is, amely órai ötleteket, valamint képzésre alkalmas feladatokat tartalmaz a középiskolai pedagógusoknak.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Mónus Márton)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.