Willkommen táblák már nincsenek, lappangó társadalmi feszültségek viszont vannak + videó

„Willkommen táblák már nincsenek, valóság, na az van. Ugyanazt tudjuk mondani, amit nyolc éve mindig: ébresztő!” – figyelmeztetett a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára közösségi oldalán közzétett videójában.

Forrás: MTI2023. 10. 13. 18:41
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Pár éve nagy vita volt a nyugati nagyvárosok no-go zónáiról – emlékeztetett Dömötör Csaba, hozzáfűzve, ezek olyan városrészek, ahol nagy problémát okoznak a bevándorlók, és a hatóságok is nehezen uralják a helyzetet.

– Sok szó esett akkor Berlin Neukölln városrészéről – folytatta az államtitkár, felidézve, hogy az egyik liberális portál akkor azt írta, „a berlini magyarok jót röhögtek a kormány no-go zónáján”. – Kicsit cinikusan úgy mondták, hogy a kormány egy berlini hipszternegyedtől félti a magyarokat – tette hozzá Dömötör Csaba.

Idézeteket is felolvasott a cikkekből:

„A kerületben virágoznak a kézműveskávézók, egymást érik a fixik és Fjallraven táskák, ezért a felkészületlen kelet-európai látogatót valóban sokkhatás éri.” Egy „személyes élménybeszámoló” szerint „nálunk mindenki kedves mindenkivel, a kisgyerekesek együtt játszanak és grilleznek a kertben, karácsonykor megajándékozzák egymást”.

Dömötör Csaba megjegyezte: nem tudja, hogy a fixi biciklik vagy a kézműveskávézók megléte mutat-e bármit a mélyben lappangó társadalmi feszültségekből, és senkinek sem szeretné kétségbe vonni a személyes tapasztalatait.

Felidézett azonban egy beszámolót az elmúlt napokból:

A tanárok telefonon kérnek tanácsokat a helyi illetékesektől arról, hogy miként kezeljék a diákokat a Hamász és az Izrael közötti háború kapcsán. A hét elején egy 14 éves diák palesztin zászlóval jelent meg egy neuköllni iskolában. A 61 éves tanár erre megtiltotta a politikai szimbólumok használatát, ám ekkor egy másik, 15 éves diák rátámadt a tanárra, és tettleg bántalmazta.

Az államtitkár azt mondta: a tanárok szerte Németországban arról számolnak be, hogy a tanulók a Hamászt éltetik, antiszemita kijelentéseket tesznek, és verekedések is kitörnek. Több radikális tüntetést kellett betiltani, és meg kellett erősíteni a zsidó intézmények védelmét.

– Willkommen táblákról valahogy már nem szólnak a híradások. Döntse el mindenki, hogy a kézműveskávézók és fixi biciklik számítanak-e jobban, vagy az osztálytermek és utcák előbb említett valósága – fogalmazott Dömötör Csaba.

Megjegyezte, nem véletlenül szólalt meg a témában Henry Kissinger, „az amerikai külpolitika egyszemélyes intézménye”, aki szerint nagyon súlyos hiba volt eltérő kultúrájú tömegeket beengedni Németországba; azért is, mert ezek a tömegek aztán nyomásgyakorló csoportok lesznek minden, saját kapuit kinyitó országban.

Borítókép: Dömötör Csaba (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.