A csótányok megeszik az életünket! – vallott a baloldali bérlakásbotrány egyik áldozata

Irtással kezdi az estéket az átmeneti bérlakásban a kétgyermekes asszony.

Forrás: Metropol2023. 11. 27. 15:09
panel, panellakás, lakás, épület, ingatlan
panel, panellakás, lakás, épület, ingatlan Fotó: Fehér Gábor/Mediaworks Forrás: Fehér Gábor/Mediaworks
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fűtés minimális, majd megfagyunk, nem javítható a rendszer a szerelő szerint. A csótányok „megeszik” az életünket: a falakon jönnek-mennek, mindenhol csapdákat kellett kitennünk, irtással kezdjük az estéinket. Két kiskorú gyerekkel jöttem ide, nem túlzok: lapáttal szedték ki a szekrényből a bogarakat, amikor beköltöztünk – mondta a Metropolnak egy XVIII. kerületi bérlő, akit a baloldali önkormányzati vezetés nemrég költöztetett be egy bérlakásba átmenetileg. 

A házat, ahol addig élt, nemrég kezdték felújítani, ugyanis a portál információi szerint december végéig fel kell újítani az Üllői út 317. szám alatt lévő bérházat– ahol korábban az asszony élt a gyermekeivel –, különben a pénz elvész. A nő nem akart a Havanna lakótelepre költözni még ideiglenesen sem, de kényszerhelyzetbe került. 

– Még jó, hogy nem akartam elfogadni ezt az ideiglenes lakást, olyan állapotban volt! Azt mondta a telefonban az önkormányzat részéről egy nő, hogy ha nem fogadom el, akkor az eredeti, Üllői úti lakásomra nem hosszabbítják meg a szerződésemet. Tudniillik az éppen szeptemberben járt le, és hosszabbítást kértem. Kihasználták a helyzetemet, nekünk adták az egyik legrosszabb állapotú lakást, mert éppen bizonytalanságban voltam emiatt – részletezte a nő, aki beszélt arról is, hogy esténként nem kapcsolja le a villanyt a csótányok miatt. 

Az ügyben megszólalt Kádár Tibor fideszes képviselő is, ő azt mondta, bentlakással pályáztatták meg a teljes gépészeti átalakítást és a külső hőszigetelést is. 

– El tudják képzelni, hogy egy reggel arra ébredtek a családok, hogy éppen bontják a vízvezetéket és a csatornát? Ez is jól mutatja azt a fajta nemtörődömséget, nem odafigyelést az önkormányzat és a háttérintézményei részéről, hogy végig sem gondolják: a munkálatok közben alapszolgáltatások fognak ideig-óráig szünetelni – részletezte, majd hozzáfűzte, aztán rájöttek arra, hogy ez így nem fog működni, emiatt aztán ad hoc módon használhatatlan lakásokba költöztették a családokat. 

Borítókép: illusztráció (Fotó: Fehér Gábor/Mediaworks)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.