Diáklány szúrta hátba a nevelőjét, mert lefülelte egy fiúval

Megszúrta a nevelőjét egy diáklány hétfőn egy nagyváradi iskolában, a pedagógust meg kellett műteni – közölte Horea Abrudan Bihar megyei főtanfelügyelő az Agerpres román hírügynökséggel.

Forrás: MTI2023. 11. 27. 13:38
Shadow,Of,The,Hand,Holding,A,Big,Sharp,Knife.,Murderer,
1417367297 Fotó: rootstock Forrás: Shutterstock
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az incidens a Traian Vuia Műszaki Szakközépiskolában történt hétfőn reggel 9 óra körül, a rendőrséget is riasztották. Az ügyben vizsgálat indult.

A nevelőt szúrt sebbel szállították a megyei sürgősségi kórházba, ahol megműtötték.

 – Amikor bevitték a sürgősségi osztályra, eszméleténél volt, és együttműködött az orvosokkal – nyilatkozta a sajtónak Hadrian Borcea, a kórház sürgősségi osztályának vezetője.

A főtanfelügyelő közölte, hogy az elkövető egy tizedik osztályos diáklány, aki eminens tanuló, érdemösztöndíjat is kap, és korábban nem észleltek nála magatartási problémákat. A 16 éves vidéki lány a nagyváradi középiskola kollégiumában lakik.

Alina Coste iskolaigazgató a Bihon hírportálnak elmondta: a konfliktus előzménye, hogy a nevelő előző este villanyoltáskor egy fiút talált a lány kollégiumi szobájában, amiért megrótta. A helyi sajtó szerint az incidens ennek a folyománya, és az egyik igazgatóhelyettes irodájában történt, ahova a lányt és édesanyját behívatták az előző esti kihágás miatt. 

A diáklány ekkor szúrta hátba az őt számon kérő pedagógust.

A lány a rendőrségnek azt mondta, a kést otthonról, a Bihar megyei Mezőörményes községből vitte be az iskolába. Az igazgató szerint az iskola tanulóit és pedagógusait sokkolta az eset, a tanfelügyelőség szakemberek bevonásával segít nekik feldolgozni a történteket.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.