A DK-tagoknak kedvezményt adó színház igazgatója menekülőre fogta

Máté Gábor igazgató megijedt a példátlan botránytól, és meg is találta a felelősöket.

Forrás: Origo, Facebook2023. 11. 30. 10:41
Forrás: /Katona József Színház
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nehezen felejthető gátlástalansággal próbál menekülni Máté Gábor igazgató a Katona József Színházat érintő botrányból írja az Origó.

A Magyar Nemzet is megírta, hogy nagy felháborodást váltott ki, hogy a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció (DK) tagjai harminc százalékkal olcsóbban vehettek színházjegyet a Katona József Színházban. Így az önkormányzati fenntartású budapesti színház politikai alapon tett különbséget a látogatói között – legalábbis a jegyvásárlás esetében.

Miután mindez kiderült, Máté Gábor igazgató megijedt a példátlan botránytól, és azonnal felelősöket keresett. Vizsgálatot kezdeményezett, és mielőtt neki kellett volna távoznia, három ember felelősségét állapította meg – írja a lap, amely megállapítja: ezek szerint igazgatóként ő semmiről sem tehet.

A közlemény azért is tanulságos, mert többek között Gyurcsány Ferenc és a DK sem szerepel benne.

A Katona József Színház állandó kedvezményeket nyújt nyugdíjasok, diákok, pedagógusok, nagycsaládosok számára, emellett – mint minden színház – értékesítési eszközei közé tartozik, hogy kultúra iránt érdeklődő szervezetek, csoportok számára időszakos kedvezményeket biztosít. Kapcsolataink között számos vállalat, állami szerv, önkormányzat, iskola és egyesület található. Minden esetben örömünkre szolgál, ha valaki úgy dönt, hogy kultúrára szán időt, figyelmet, pénzt.

A kedvezmények a közönségszervezésen és kapcsolattartókon keresztül jutnak el a különböző jegyvásárlói csoportokhoz, melyeket kuponkódokkal lehet igénybe venni. A jegyvásárlási lehetőséghez kapcsolt kísérőlevelet nem a színház, hanem az adott szervezet munkatársa fogalmazza meg és küldi szét. A történteket magunk is elhibázottnak gondoljuk, ezért az események hatására a színházban átfogó vizsgálat indult, és ennek eredményeképpen a szükséges munkáltatói intézkedéseket megtettük. Két munkatársunkat figyelmeztetésben részesítettük, egy vezető beosztású dolgozónk pedig elhagyja a színházat

– áll a Katona József Színház közleményében.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Facebook/Katona József Színház)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.