Demeter Szilárd: Pártszékházról már hallottam, pártszínházról még nem

A főigazgató írásában kemény üzenetet fogalmazott meg a Katona József színház botrányáról.

Forrás: Mandiner2023. 11. 30. 9:26
Borítókép: Demeter Szilárd (Fotó: Éberling András)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója, Demeter Szilárd a Mandineren megjelent véleménycikkében azt írta:

Kiderült, hogy a Katona József Színházba kedvezménnyel járhatnak Gyurcsány Ferenc pártjának, a Demokratikus Koalíciónak (DK) a tagjai. Ismételjük meg az egyértelműsítés kedvéért: párttagként kapták a kedvezményt, tehát politikai alapon különböztette meg a közönségét a Katona vezetése. Pártszékházról már hallottam, pártszínházról még nem.

A publicista megjegyezte, várta a nagy felháborodást a „függetlenobjektív” média, a művészek és a civil szervezetek részéről.

Nézegettem, hogy a függetlenobjektív média szokása szerint épít-e kampányt, amiben Nagy Ervintől noÁron át Koncz Zsuzsáig diktatúráznak a celebritások, fajsúlyos liberális megmondóemberek mordulják a kamerába, hogy ezt még Kádár sem merte volna

– tette hozzá Demeter Szilárd, majd úgy fogalmazott, hogy az RTL híradójában is kereste az intézményi autonómiáért tiltakozó tömegeket és a #freeKatona feliratokat, azonban nem talált ilyet.

Végül az író arra jutott, hogy a baloldalon kialakult csend azt jelenti, hogy politikai alapon különbséget lehet tenni a kultúrafogyasztók között.

A nagy csend azt jelenti, hogy mindez nemcsak kultúrpolitikailag, hanem szakmailag, de ami még fontosabb: erkölcsileg is helyes. Én ezt eddig nem így tudtam. A nagy csend elgondolkodtatott. A hallgatás hosszabb távú következménye riasztó. Ugyanis azt is jelentheti, hogy ha ne adj’ isten, valaha ismét Gyurcsány kerülne hatalomba, akkor a most csendben lévők helyeslése mellett mindenki, aki másként gondolkodik, mint ők, mehet ismét Recskre követ törni

– zárta írását Demeter Szilárd.

 Borítókép: Demeter Szilárd (Fotó: Éberling András)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.