A tét az, hogy brüsszeli birodalomban fogunk élni vagy független nemzetállamokban + videó

Brüsszelben változásra van szükség, a tét az, hogy brüsszeli birodalomban fogunk élni vagy független és szabad nemzetállamokban – hangsúlyozta a nemzeti konzultáción való részvételre buzdító, a Facebookon megosztott pénteki videónyilatkozatában Varga Judit, az Országgyűlés európai ügyek bizottságának elnöke.

Forrás: MTI2023. 11. 24. 16:04
VARGA Judit
Budapest, 2023. november 24. Varga Judit, az Országgyûlés európai ügyek bizottságának elnöke, korábbi igazságügyi miniszter beszédet mond az Európai uniós Civil Együttmûködési Tanács (EuCET) konferenciáján a budapesti Ensana Thermal Hotelben 2023. november 24-én. MTI/Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A volt igazságügyi miniszter azt mondta,

az európai és a magyar baloldal úgy fél a demokráciától, mint a tűztől, és nem véletlenül félnek a nemzeti konzultációtól, ami a csodafegyvere a magyar kormánynak, hiszen egy nagyon erős mandátumot tud felépíteni akkor, amikor a legfontosabb nemzeti kérdésekben védi az álláspontját Brüsszelben.

– A brüsszeli baloldal próbálja lejáratni, nevetségessé tenni a konzultációt, hiszen félnek attól, hogy a magyar emberek és az európai emberek véleménye nem illeszkedik az európai fősodorba – folytatta Varga Judit.

– Ezért nagyon fontos, hogy itt, mi Magyarországon a legfontosabb kérdéseinkben egy közös álláspontra jussunk, hogy megvédjük Európát az illegális bevándorlástól, megvédjük Európát a birodalomépítési kísérletektől – fogalmazott Varga Judit.

Azt kérte, mindenki töltse ki és küldje vissza a konzultációs kérdőívet, hogy hallathassuk a hangunkat nagyon hangosan Európában.

Borítókép: Varga Judit, az Országgyűlés európai ügyek bizottságának elnöke, korábbi igazságügyi miniszter beszédet mond az Európai uniós Civil Együttműködési Tanács (EuCET) konferenciáján a budapesti Ensana Thermal Hotelben 2023. november 24-én (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.