Baloldali futball-láz: felsorolta a magyarul nem beszélő játékosaink nevét Gréczy Zsolt

A magyar labdarúgó-válogatott zsinórban harmadjára jutott ki az Eb-re, a nemzeti siker hírén felbuzdulva pedig a baloldalon sem maradhattak csöndben a politikusok.

Forrás: Mandiner2023. 11. 19. 12:23
Forrás: Youtube/DK Tv
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A DK TV élő adásában kezdte sorolni Gréczy Zsolt azokat a magyar válogatott játékosokat, akik nem beszélnek magyarul írta a Mandiner. Az adásban több politikai téma mellett a magyar válogatott Eb-kijutása is szóba került, Gréczy ekkor ragadta meg az alkalmat, hogy megemlítse,

„Loic Nego egy szót nem beszél magyarul, Callum Styles nem beszél magyarul, nem beszél magyarul. Ott állnak, hallgatják a Himnuszt, és három évvel ezelőtt azt sem tudták, hogy magyar rokonaik vannak”

– fogalmazott a DK politikusa.

A baloldalon nem mindenki örül a válogatott sikereinek

Gréczy mellett sokan mások is fanyalognak a nemzeti csapat sikerein a baloldalon. Márki-Zay Pétert például a közösségimédia-oldalán közzétett posztja miatt szedték szét saját követői, amiért gratulált a csapatnak az Eb-részvételt érő bulgáriai pontszerzéshez.

Emlékezetes reakciót produkált az Árnyékkormányinfón Molnár Csaba is, amikor Bohár Dániel viccesen megkérdezte tőle, Dobrev Klára kinek szurkol majd a Bulgária elleni sorsdöntő mérkőzésen, révén Dobrev maga is bolgár származású. Az árnyékminiszter indulatosan fejtette ki véleményét, miszerint 

mindenkinek magánügye, hogy kinek szurkol egy válogatott meccsen.

Borítókép: illusztráció (Forrás: Youtube/DK TV)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.