Itt tart az ellenzék: Márki-Zayt saját követői szedték ízekre, miután gratulált a válogatottnak

Márki-Zay Péter is gratulált a magyar válogatott tegnap esti Eb-részvételt érő bulgáriai pontszerzéséhez, azonban az oldalát követő emberek ízekre szedték emiatt. Ellenzéki körökben nem egyértelmű, hogy örülni kell-e vajon a fociválogatott kijutásának.

2023. 11. 17. 19:30
DOBREV Klára; VARJU László; GYURCSÁNY Ferenc
Budapest, 2023. október 22. Varju László alelnök, Gyurcsány Ferenc pártelnök és felesége, Dobrev Klára európai parlamenti képviselõ (b-j) a Demokratikus Koalíció (DK) budapesti születésnapi rendezvényén 2023. október 22-én. A DK 2010-ben alakult az MSZP egyik platformjaként, önálló párttá alakulását Gyurcsány Ferenc a tömörülés egyéves ünnepi összejövetelén jelentette be, 2011. október 22-én. MTI/Hegedüs Róbert Fotó: Hegedüs Róbert
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gratulálok a magyar válogatottnak, Magyarország Eb-résztvevő! – írta Márki-Zay Péter a Facebook-oldalán tegnap este, miután Magyarország drámai körülmények között, zárt kapus meccsen, Szófiában egy utolsó perces öngóllal kiharcolta az Eb-részvételt Bulgária ellen.

A válogatott teljesítményét elismerő bejegyzés azonban az egykori baloldali miniszterelnök-jelölt követői között nem váltott ki osztatlan örömöt: 

volt, aki egyenesen a bolgároknak gratulált, de olyan is akadt, aki szerint a magyar csapatnak kijutást érő mérkőzés „ előre le volt csekkolva” 

– azt sejtetve, hogy érdem nélkül, csalással jutott ki a magyar labdarúgó-válogatott a 2024-es Európa-bajnokságra. Jobban megnézve a kommenteket, szinte alig lehetett olyan véleményt találni, amely elismerően szólna a nemzeti tizenegy teljesítményével kapcsolatban. 

Ha a válogatott nyer, a baloldal szomorkodik?

Bohár Dániel nem is olyan régen egyébként viccesen felhozta már a témát, a Demokratikus Koalíció sajtótájékoztatóján kérdezte Molnár Csabát, hogy Dobrev Klára kinek szurkol majd a Magyarország–Bulgária Európa-bajnoki mérkőzésen, tekintve, hogy az árnyékkormányzat vezetőjének apja bolgár származású. Az ártatlannak tűnő, félig vicces kérdésre Molnár Csaba, az árnyék-miniszterelnök hivatalát vezető árnyékminiszter magából teljesen kikelve azt válaszolta, hogy 

nyilvánosan a foci mellett hitet tenni kizárólag az orbáni világban kötelező,

a DK-sok szerint mindenkinek a magánügye, hogy kinek szurkol.

Teljesen kiborult a baloldal a válogatott jó teljesítményén

A baloldali nyilvánosságban egyébként ma reggelre teljesen elborult reakciók is érkeztek a sikerre. Az Amerikai Népszava főszerkesztője szerint például a magyar futball nem a magyar nemzeté, hanem Orbán Viktoré. – Szurkoljon neki az Orbán Viktor meg a fideszesek. A magyar futball önállóságát felszámolták, a NER részévé tették. Nem értünk van, hanem ellenünk – vélekedett Bartus László. 

A főszerkesztő azt állítja, ha világbajnokok lennének, mi akkor sem szeretnék Orbán csapatát és akkor sem szurkolnának neki. – Bennünket Orbán a focival sem állít maga mellé – bizonygatta Bartus.

Szerinte van a futballnál is fontosabb dolog, s nem dőlnek be annak, amire ezt a csapatot használják. – A futball iránti szeretetünket kiéljük más csapatok támogatásával, ami nem jelenti a diktátor és egyetlen fasiszta, náci önkényuralom támogatását sem. A sportot szeretjük, a diktátort nem, a diktátor propagandacsapata számunkra nem a sportot jelenti – magyarázta cikkében.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó:MTI/Hegedüs Róbert)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.