Búvárfelszerelésben, szigonnyal kereste a napi betevőt a pontyok réme

Búvárpipája, búvárszemüvege és békatalpa is volt.

Forrás: Ügyészség2023. 11. 14. 9:45
Freshwater,Fish,Carp,(cyprinus,Carpio),In,The,Beautiful,Clean,Pound.group,ponty
1296613921 Fotó: Rostislav Stefanek
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Búvárpipával, búvárszemüveggel, békatalppal és valószínűleg mindenféle aggodalom nélkül merült a vízbe egy 58 éves férfi 2023 augusztusában a Mosoni-Duna győri szakaszán, hogy rendkívüli halvadászatra induljon. Órákon át tartó kutatás után végül a nála lévő szigonypuskával elejtett egy csaknem három kilogrammos pontyot, amit ezután szemeteszsákba tett, és éppen távozni készült volna a helyszínről, ha a halőrök nem állítják meg.

Ezt nem lett volna szabad ugyanis, ami azt jelenti, hogy a férfi tiltott halfogási eszközzel ejtette el a több mint 65 ezer forint halgazdálkodási értéket érő pontyot.

Az ügyészség a többszörösen büntetett előéletű, különös visszaesőnek minősülő férfit orvhalászattal és lopás vétségével vádolta meg. A büntetési tétel a halmazati és a visszaesésre vonatkozó szabályokra figyelemmel 

négy és fél évig terjedő szabadságvesztés.

A nyomozást a Győri Rendőrkapitányság munkatársai folytatták le, míg az érdemi döntést várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni az ügyben.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.