Csak menni akartam az autóval egy keményet – mondta a tolvaj, aki filmekből tanult autót lopni

Még a sógorát is lóvá tette.

Forrás: Police2023. 11. 13. 13:56
Rendőrség, rendőrautó, nyomozás, krimi, bűnügy, bűncselekmény Forrás: Police.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A címben szereplő állítást fogalmazta meg vallomásában az a 26 éves férfi, aki Karancskesziből akart ellopni egy autót. A nyomozók jármű önkényes elvételével gyanúsítják.

A Karancskesziben élő férfi november 11-én éjszaka a község egyik mellékutcáján sétálva hirtelen ötlettől vezérelve betörte az út mellett leállított személyautó oldalüvegét, hogy „azzal menjen egy keményet” – adta hírül a rendőrségi portál. Vágyának csillapítását már egy ideje nem gyakorolhatta legálisan, mert a hatóság

nyomós okkal eltiltotta a járművezetéstől.

A kitört oldalüvegen benyúlt, és kinyitotta a kombi ajtaját. Filmekben látta, hogy a gyújtáskapcsoló vezetékeit kiszaggatva, azokat összekötve elindítható egy autó. Ezzel a módszerrel próbálkozott ő is, de nem járt sikerrel. Ezért telefonon felhívta sógorát, hogy vett egy autót, azonban lerobbant, és vontatással be kellene indítani. Bár a sógor megérkezett, így sem jártak sikerrel.

A 26 éves férfi azzal pótolta a vontatókötél hiányát, hogy a már birtokba vett autó biztonsági övét kivágta, és azzal kötötte össze a két járművet. A vontatással sem járt sikerrel az elkövető, mert többszöri próbálkozása ellenére sem indult el a motor, ezért a szomszéd utcában hátrahagyta a kombit, és 

a műszerfalon talált aprópénzt magához véve kedveszegetten távozott.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság nyomozói az adatgyűjtés és a térfigyelő kamerák felvételei alapján rövid idő alatt azonosították a 26 éves helyi férfit, akit lakásán elfogtak és a rendőrkapitányságra előállítottak. A gyanúsított a kihallgatásán beismerő vallomást tett.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Police.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.