Így néz ki a Mercedes, amelyben kivégezték Fenyő Jánost

Közvetlen közelről, a Margit körúton lőtték agyon az egykori médiavállalkozót.

Forrás: Bors Online2023. 11. 13. 13:03
null
Budapest, 2014. február 18. Jozef R. elsõrendû vádlottat (b) vezetik fegyveres õrök a Fenyõ János médiavállalkozó megölésével vádolt két szlovák állampolgár büntetõperének tárgyalására a Fõvárosi Törvényszéken 2014. február 18-án. MTI Fotó: Marjai János Fotó: Marjai János
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Luxusautóját nem páncéloztatta Fenyő János, így a gépkarabélyból leadott csaknem harminc golyó úgy hatolt át az ablaküvegen, mint a kés a vajon. A médiamogult közvetlen közelről, a saját autójában végezték ki huszonöt esztendővel ezelőtt. 

A nevezett Mercedes pedig a mai napig rója a kilométereket – bukkant rá a Bors Online, és képet is találtak az autóról.

Lövéseknek nyoma sincs (Fotó: Bors Online)

Felidézik, hogy a médiamogul az autójával éppen egy piros lámpánál várakozott 1998 februárjában a Margit körút és Margit utca sarkán, és az egyik barátnőjével beszélt telefonon, amikor egy fegyveres kiugrott a mögötte haladó autóból, és a kezében lévő gépkarabélyból mintegy 20-25 lövést adott le közvetlen közelről a vállalkozóra az anyósülés irányából.

Fenyő János azonnal meghalt a helyszínen, ahol egyébként Jozef Rohács DNS-ét azonosították az eldobált ruhákon és a fegyveren is, ám a felbujtót a mai napig nem sikerült azonosítani.

Jozef Rohács másodfokon jogerősen életfogytiglani börtönbüntetést kapott 2017-ben Fenyő János meggyilkolásáért.

A híres jármű egyébként akkor került a nyilvánosság elé, amikor 2011-ben megjelent róla egy hirdetés, amelyben az akkori tulajdonos leírta, hogy ebben az autóban végezték ki Fenyő Jánost. A legendaként emlegetett autót a tulajdonosa kifejezetten gyűjtőknek ajánlotta. A lap információi szerint az autónak a múlt hónapban járt le a műszaki vizsgája.

Borítókép: Jozef Rohács a Fővárosi Törvényszéken (Fotó: MTI/Marjai János)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.