Csodatelefonokat csempészett be a börtönőr a raboknak, összehangolt akcióban csaptak le rá a szervek

Egy ideig nem kell bemennie dolgozni.

Forrás: Magyarország Ügyészsége2023. 11. 16. 19:11
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Anyagi ellenszolgáltatásért cserébe rendszeresen vitt be tiltott tárgyakat a büntetésüket töltő fogvatartottaknak a körletfelügyelő az egyik vidéki büntetés-végrehajtási intézetben. A megalapozott gyanú szerint a börtönőr szolgálatát felhasználva, a rendvédelmi feladatokat ellátó szervek hivatásos állományára vonatkozó rendelkezéseket súlyosan megszegő magatartását hónapokon át, egészen az elfogásáig tanúsította.

A nyomozásban az ügyészség november 14-én, este, összehangolt akcióban csapott le a férfira. A bűnügyi akcióban az ügyészség felkérésére a Nemzeti Védelmi Szolgálat és a Készenléti Rendőrség eljárási cselekményeket végrehajtva járult hozzá az eljárás sikeréhez.

A nyomozó ügyészség elrendelte az elkövető őrizetét, kutatásokat, lefoglalásokat hajtott végre, majd a gyanúsítotti kihallgatás után, indítványozta a férfi letartóztatását.

A gyanúsított letartóztatásáról – akinek szolgálati jogviszonya megszűnt – a Fővárosi Törvényszék Katonai Tanácsa csütörtökön döntött. A nyomozás kezdeti szakban van, arról további részletek a büntetőeljárás eredményessége érdekében nem közölhetőek – tájékoztatott az ügyészség. 

Borítókép: A minitelefonok (Forrás: ügyészség)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.