Nagylelkű felajánlást kapott a Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Csaknem háromezer, idősgondozásban részt vevő embernek segítenek.

2023. 11. 15. 17:12
null
Háromezer idősgondozásban élő embert lát el egy évig higiéniai papírtermékkel a Vajda-Papír a Máltai Szeretetszolgálattal együttműködésben Fotó: MIHALY ZOLTAN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csaknem háromezer, idősgondozásban részt vevő ember ellátásához egy évre elegendő higiéniai papírterméket adományozott a Vajda-Papír a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak.

A karitatív szervezet országszerte huszonhét bentlakásos és hét nappali intézményben, valamint házi segítségnyújtással és jelzőrendszeres házi gondozással mintegy 2700 idős ember gondos ápolását végzi naponta.

Kozma Imre atya és Vajda Attila ügyvezető igazgató (Fotó: Magyar Máltai Szeretetszolgálat)

A több mint harmincmillió forint értékű, tíz tonnányi adományt Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke és a Fő utcai Gondviselés Házában működő idősotthon lakói vették át a szeretetszolgálat központjában.

A felajánlott higiéniai papírtermékek – toalettpapírral, papírzsebkendővel és háztartási papírtörlővel – a teljes országos hálózat számára elegendők egy évig.

Kozma Imre atya elmondta: a kereszténységet élővé, vonzóvá a karitatív cselekedetek teszik. A szeretetszolgálat vezetője arról is beszélt, hogy dolgozóik a szívükben is otthont teremtenek azoknak, „akiket rájuk bízott az Isten”. – Az itt élők további útjáért mindannyian felelősek vagyunk – jelentette ki. Hozzátette:

Nálunk mindig van hely az idősnek, a betegnek, az önmagát ellátni nem tudónak.

Beszélt arról is, hogy a civil szervezeteknek óriási szerepe lehet az emberek felborult értékrendjének helyreállításában, és hangsúlyozta, hogy egy társadalom értékrendjét az minősíti, hogyan gondoskodik a gyermekeiről, az időseiről és a szegényeiről.

Borítókép: Az adományok átadása (Fotó: Mihály Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.