Elkészült az évtizede tervezett zebra a Rákóczi úton

A zebrát eredetileg a Blaha Lujza tér felújításával egyszerre festették volna fel, azonban a baloldali városvezetés kivette a projektből.

2023. 11. 30. 14:28
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Rákóczi úti zebra most a közösségi költségvetés keretein belül valósult meg. A gyalogátkelőhelynek köszönhetően pedig kényelmesebben és gyorsabban lehet átkelni a VII. kerületi Kazinczy utca és a VIII. kerületi Szentkirályi utca között.

A fejlesztés kapta az egyik legtöbb szavazatot 2022-ben a közösségi költségvetés ötletbörzéjén.

A BKK közleményében azt írta:

az új gyalogátkelőhely egyszerre szolgálja a nehezebben közlekedő idősek gyorsabb haladását, a babakocsival közlekedők és a kerekesszékesek biztonságos közlekedését, vagy épp a Rákóczi úti boltokba járó környékbeli lakosok mindennapjait.

Majd pedig megjegyezték, hogy a csaknem tíz éve kilátásba helyezett átkelőhely felfestésével egy új gyalogostengely jön létre a belvárosban, összekötve a környék több egyetemét, helyi üzleteket és kulturális intézményeket téve elérhetőbbé.

Forrás: BKK

Amint arról már a lapunk is beszámolt, a most nagy hévvel átadott és alaposan reklámozott zebráról már korábban kiderült, hogy régen megvalósult volna, hogyha a Karácsony Gergely vezette főváros nem távolította volna el a Blaha Lujza tér felújításának tervéből.

Ezzel kapcsolatban Wintermantel Zsolt, a Fidesz–KDNP fővárosi frakciójának vezetője akkor elmondta:

Adott a most megvalósuló Kazinczy utcai zebra. 2014-ben terveztük meg és a Blaha Lujza tér felújításának részét képezte. Ezt Karácsonyék több más műszaki tartalmi elemmel együtt kivették a projektből. Most külön és később valósul meg, és a közösségi költségvetés sikerének hazudják, a saját gyalogosbarát fejlesztésükként ünneplik! Mondhatnánk, ügyes, de inkább szánalmas!

 

Borítókép: Zebra a Rákóczi úton (Forrás: BKK)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.