Megbénította Budapestet a havazás, de Karácsonyt ez nem zavarja

Városszerte káosz alakult ki az utakon.

2023. 11. 30. 13:26
LAB_1922
havazás
Fotó: Ladóczki Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Útinform információi szerint városszerte hatalmas dugókat okoztak a csúszós és havas utak, több helyen balesetek történtek. Mindez nem különösebben zavarta a főpolgármestert, aki derűs szelfivel jelentkezett az Andrássy útról.

Mutass szebbet, mint a hófödte Andrássy út

– írta bejegyzésében Karácsony Gergely, aki óvatosságra intette a közlekedőket a csúszós utakon.

Dömötör Csaba fideszes országgyűlési képviselő közösségi oldalán a főpolgármester havas szelfijére reagálva azt írta: 

Jópofa dolog a szelfi, de a havazásra való felkészülés sem lett volna rossz.

 

 

Káosz az utakon

A BKK közlése szerint több járat útvonalát módosítani kellett az időjárás miatt. A Facebookon közzétett poszt szerint fővárosszerte a havazás miatt több baleset történt, a közlekedőket fokozott óvatosságra kérték.

A közlemény szerint a reggeli órákban a havazás miatt kialakult káosz következtében 17 busz terelve vagy szakaszosan közlekedett Budapesten. A 27-es, a 60A és a 60B autóbusz pedig egyáltalán nem járt. A 137-es autóbusz megosztva közlekedett, a Viharhegyi út és a Farkastorki út közötti szakaszt kizárólag gyalogosan lehetett elérni. A Körtvélyes utcai megállót pedig nem érintette.

A 251-es autóbusz nem közlekedett, és számos Budán közlekedő menetrend szerinti járat útvonalán módosítani kellett.

Amint arról Deák Dániel is beszámolt, a közlekedési káoszt fokozták a nem megfelelő útviszonyok, aminek következtében egy 8E jelzésű busz keresztbefordult a BAH csomópontnál, ezzel hatalmas torlódást okozva.

 

havazás
Fotó: Csudai Sándor

Egy olvasónk közlése szerint a délelőtti órákban teljesen megbénult a közlekedés a főváros XXII. kerületében, több buszjárat átmenetileg nem közlekedett, ugyanis a fővárosi fenntartású útszakaszok annyira síkosnak bizonyultak, hogy a nagyobb járművek nem tudtak biztonságosan közlekedni rajtuk.

LAB_1916
havazás
Fotó: Ladóczki Balázs

Egy másik olvasónk számolt be róla, hogy a budai oldalon több megálló is rendkívül síkossá vált, takarításnak nyomai sem látszottak rajtuk a délelőtti órákban. Többek között a Móricz Zsigmond körtéri 6-os villamos megállója is járhatatlannak bizonyult.

Borítókép: Havas Nagykörút (Fotó: Ladóczki Balázs)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.