Épphogy esett egy kis hó Budapesten, valaki máris letarolt egy gyermeket szállító mentőautót

Pedig szabályosan közlekedtek.

Forrás: OMSZ2023. 11. 30. 13:02
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Épphogy leesett az első hó Budapesten, máris baleset érte az egyik Zuglóban szabályosan közlekedő mentőegységet. A jármű a kórház felé tartott, amikor egy autó megcsúszott fékezéskor, és a mentőnek ütközött – írja bejegyzésében az Országos Mentőszolgálat.

A balesetben senki nem sérült meg, és a szállított betegért is hamar másik egység érkezett, de a mentőautó napokra kiesett a forgalomból. A téli gumi használatának nagy előnye, hogy jobb tapadással bír a havas útfelületen, hiszen mélyebb barázdákkal és sűrűbb futómintázattal rendelkezik, mélyebb profillal van ellátva, így hatékonyabban szorítja ki a gumi és az útfelület közül a havat és a sarat – fűzték hozzá a posztban.

A téli gumi tehát megvédheti a hideg hónapokban közlekedőket a balesetektől, és még a gyermeket kórházba szállító mentőautóba sem fognak belecsapódni – hívták fel a figyelmet a bejegyzésben.

Borítókép: Országos Mentőszolgálat Facebook-oldala

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.