Ennyi volt, lebontják a legendás áruházat idehaza

Újra életre kelhet a belváros.

Forrás: BOON2023. 11. 20. 7:15
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lebontják a Tokaj főterén álló, 1983-ban épült a Tokaj Skála Áruházat – értesült a Boon.  A terveket a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja, Sáros László készítette, aki olyan épületet hozott létre, amely – a saját korában szokatlan bátorsággal – a rendezési tervnek ellentmondva nem vitte beljebb az áruházat tizenöt méterrel a házak sorától, 

hanem a történeti beépítési vonalat meghagyva zárt sorú beépítésben helyezte el az épületet. 

Az áruház látogatottsága azonban az idő múlásával jelentősen visszaesett. A portál megjegyzi, manapság az épület már nem szolgálja az itt lakók kényelmét, nincs elég parkoló, és energetikailag is korszerűtlen. November 17-én tehát telepítették az építési hálót, 

és november 20-án, hétfőn a bontásnak is nekiállnak.

A tervek szerint a bontás 2024 januárjáig tart, és a fejlesztésnek köszönhetően a főtér és a főutca egy hosszabb szakasza is megújulhat, új parkokat alakítanak ki, kávézók és éttermek nyílnak majd. 

 

Borítókép: Így néz ki belülről az épület (Fotó: Boon)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.