Fékezés nélkül tarolta le a Magyar Közút munkagépét egy szír állampolgárságú férfi + videó

Szó szerint.

Forrás: Facebook2023. 11. 16. 21:36
null
Debrecen, 2023. november 10. A Magyar Közút Nkft. téli idõszakban használt gépparkja Debrecenben 2023. november 10-én. MTI/Balázs Attila Fotó: Balázs Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Kollégáink még korábban, éjszaka kaszáltak az M0-s és az M31-es autóút csomópontjánál, amikor egy szír állampolgárságú férfi egy lengyel rendszámú terepjáróval nem sokkal 23 óra után szinte fékezés nélkül beleszállt a munkavégzést biztosító, jól kivilágított ütközésienergia-elnyelővel felszerelt teherautónkba” – írja közösségi oldalán a Magyar Közút Nonprofit Zrt. 

Kifejtik, a jármű többször is megpördült, végül az oldalán állt meg. Úgy tudni, a sofőr ittas volt, a felvételeken pedig jól látszik, hogy az ütközés után kiszállt és próbált bekéredzkedni az épp arra haladó autókba, de senki nem vette fel. Végül a rendőrök fülelték le, akik eljárást indítottak ellene. 

Hozzáfűzik, hogy a közutasok nappal is kellően veszélyes helyzetben dolgoznak, de éjszaka ennél még veszélyesebb is lehet, főleg, hogy az ütközés utáni pillanatokban a többi autós nem számított arra, hogy a kivilágított energiaelnyelő melletti sávot elfoglalja egy széttört, feje tetején álló jármű, némelyik esetben nem sokon múlt egy újabb baleset.

Arra kérték az autósokat, hogy nappal és éjszaka nemcsak a munkaterületek mellett, hanem egyébként is óvatosan és kellő körültekintéssel vezessenek, hiszen számtalan olyan helyzet adódhat, amit egy kis odafigyeléssel meg lehet előzni.

Borítókép: illusztráció (Fotó: MTI/Balázs Attila)
 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.