Fidesz: Ez a recept egyszer már megbukott, itt nem lesz megszorítás!

Dömötör Csaba emlékeztetett, mennyi is volt Gyurcsányék idején a minimálbér.

2023. 11. 21. 12:51
DÖMÖTÖR Csaba
Az Országgyűlés plenáris ülése Fotó: Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Gyurcsány-féle baloldal idején 74, azaz 74 ezer forint volt a minimálbér. A nemzeti kormány ezt már több mint megháromszorozta – emlékeztetett Dömötör Csaba, reagálva a baloldali támadásokra, amelyek a minimálbér-emelést vették célba. A parlamenti államtitkár kijelenti: 

Nem kérünk a Gyurcsány-tempóból. Itt nem lesz megszorítás!

Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, hivatalosan is aláírták a minimálbér és a garantált bérminimum emeléséről szóló megállapodást, vagyis a megegyezésének köszönhetően december 1-től a minimálbér havi bruttó összege 266 800 forintra, a garantált bérminimum havi bruttó összege 326 000 forintra emelkedik. Ezzel 2010-hez képest a legkisebb kötelező keresetek már több mint 3,5-szeresükre nőnek, hiszen 2010-ben a minimálbér 73 500 forintot, a garantált bérminimum 89 500 forint tett ki.

Az emelés azonban nem mindenkinek tetszik, a DK árnyék-pénzügyminisztere indulatos szavakkal tiltakozott korábban a minimálbér további emelése ellen, ami szerinte a józan ésszel ellentétes lenne. Bodnár Zoltán úgy fogalmazott: – Ugye nem fejjel megyünk a falnak, nem azzal kezdjük, hogy csinálunk egy 15 százalékos reálbér-növekedést egy olyan inflációs helyzetben, amikor még mindig két számjegyű az infláció. Van ennek egy logikus, észszerű menetrendje, és ez az, amit a kormány nem nagyon akar betartani. 

Dobrev Klára árnyék-pénzügyminiszterének nyilatkozata azért is figyelemre méltó, mert közben a DK folyamatosan az emberek életszínvonalának javítását és a bérek emelését ígéri és kéri számon a kormányon; ezzel szemben Bodnár Zoltán azt állítja, hogy még nincs itt a béremelések ideje. 

Ám, ha felidézzük, hogy Bodnár valójában a megszorításokra épülő baloldali gazdaságpolitika egyik élharcosa volt, talán nem meglepő, hogy az emberek életszínvonalának javítása kissé zavarhatja. 

Borítókép: Dömötör Csaba parlamenti államtitkár (Fotó: Kovács Attila)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.