Megjelent a rendelet a minimálbérről, és van még itt néhány dolog a fizetések alakulásáról

December 1-jén hatályba is lép.

Forrás: Magyar Közlöny, Világgazdaság2023. 11. 21. 8:48
null
Debrecen, 2016. január 4. A megújított húszezer és tízezer forintos bankjegy részlete. Magyarország ma is hivatalos fizetõeszközét, a forintot 70 évvel ezelõtt, 1946. augusztus elsején vezették be. A pengõt felváltó új pénz nevét I. Károly történelmi aranyforintjáról kapta. MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi igényért a fotó készítõje közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Oláh Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Közlönyben is kihirdették a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának (VKF) ülésén tető alá hozott megállapodását a jövő évi minimálbérről, amely már idén decemberben életbe lép – bukkant rá a Világgazdaság. 

Amint arról korábban a Magyar Nemzet is beszámolt, 

a legalacsonyabb javadalmazás teljes munkaidő esetén havi 266 800 forint lesz decembertől. 

A legalább középfokú végzettséget vagy szakképzést igénylő garantált bérminimum 326 ezer forint lesz havonta. Előbbi 15, utóbbi tíz százalékkal emelkedik. Érdemes figyelembe venni, hogy ezekben az esetekben bruttó összegekről van szó, ami azt jelenti, hogy teljes munkaidőben havi 176 ezerre, a középfokú végzettséggel pedig 217 ezer nő a fizetés jövő hét péntektől. 

Már azt is tudni lehet, hogy a minimális hetibér 61 340 forint lesz, míg a legkisebb napibér 12 270 forint, az órabér pedig 1534 forintra nő. A garantált bérminimum esetén ezek az összegek 74 950 forint, 14 990 forint és 1874 forint december 1-től.

Borítókép: illusztráció (Fotó: MTVA/Oláh Tibor )

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.