időjárás -3°C Barbara , Borbála 2023. december 4.
logo

Rétvári: A Jobbik elnöke minden migrációt segítő brüsszeli törekvést támogatott

Erős Hunor
2023.11.20. 15:23 2023.11.20. 15:34
Rétvári: A Jobbik elnöke minden migrációt segítő brüsszeli törekvést támogatott

Az Országgyűlés mai ülésnapján, napirend előtti felszólalásban több képviselő is foglalkozott a lakhatás, valamint a külföldi munkavállalók ügyével. Csárdi Antal, az LMP parlamenti képviselője azt mondta: Kevés szó esik a lakhatási helyzetről, és arról, hogy a pályakezdő fiataloknak nehéz lakáshoz jutni. Csárdi szerint nincs megfizethető albérlet, mert a bérleti díj egy pályakezdő akár teljes fizetését is elviheti. A képviselő kérdésként felvetette, hogy miért nincs bérlakásprogram és albérlet törvény.

– A kérdésfelvetés hitelességét csorbítja, hogy az kérdezi ezt, aki összeállt azzal a baloldallal, akik a kormányzásuk alatt folyamatosan negatívan befolyásolták a fiatalok és a családok életét és lakhatását – mondta Vitályos Eszter válaszában, majd hozzátette: 

– A kormány az erőforrásokat nem a bérlakásokra, hanem az otthonteremtésre fordítja.

 A csok plusz a mai megváltozott igényekhez lett igazítva és a falusi csok is kedvezményesebb lett – hangsúlyozta a miniszterhelyettes.

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik képviselője felszólalásában azt mondta, hogy a frissen felújított munkásszállókban egyre kevesebb magyar munkavállaló lakhat, mert azokba folyamatosan Ázsiából érkező vendégmunkások költöznek be. Állítása szerint a kormány támogatja az ázsiai vendégmunkások beáramlását, akár a magyar munkavállalók kárára is.

Erre Rétvári Bence államtitkár felhívta a figyelmet arra, hogy 

a Jobbik az a párt, akinek az elnöke segítené a migrációt és minden brüsszeli törekvéseket megszavazott ezügyben.

Azok a migránsok akiket a Jobbik Brüsszelt támogatva beengedne nem hajlandóak dolgozni és ennek következményeiről bőven lehet példákat mondani – tette hozzá az államtitkár. A vendégmunkásokról pedig azt mondta, hogy szigorú szabályok szerint dolgozhatnak Magyarországon, ezzel növelve az ország gazdasági teljesítményét.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Soós Lajos)

Szócsaták az Országgyűlésben

Az ellenzék nem tudja értelmezni a napirenden lévő törvényeket

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.