Rétvári: A Jobbik elnöke minden migrációt segítő brüsszeli törekvést támogatott

Az Országgyűlésben a napirend előtt a migráció mellett a lakhatás témaköre is szóba került.

2023. 11. 20. 15:23
KÖVÉR László
Budapest, 2023. november 10. Kövér László, az Országgyûlés elnöke beszédet mond a Normalitás védelme és az együttmûködés erõsítése az EU többszintû kormányzásában címû tanácskozáson a Parlamentben 2023. november 10-én. MTI/Soós Lajos Fotó: Soós Lajos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Országgyűlés mai ülésnapján, napirend előtti felszólalásban több képviselő is foglalkozott a lakhatás, valamint a külföldi munkavállalók ügyével. Csárdi Antal, az LMP parlamenti képviselője azt mondta: Kevés szó esik a lakhatási helyzetről, és arról, hogy a pályakezdő fiataloknak nehéz lakáshoz jutni. Csárdi szerint nincs megfizethető albérlet, mert a bérleti díj egy pályakezdő akár teljes fizetését is elviheti. A képviselő kérdésként felvetette, hogy miért nincs bérlakásprogram és albérlet törvény.

– A kérdésfelvetés hitelességét csorbítja, hogy az kérdezi ezt, aki összeállt azzal a baloldallal, akik a kormányzásuk alatt folyamatosan negatívan befolyásolták a fiatalok és a családok életét és lakhatását – mondta Vitályos Eszter válaszában, majd hozzátette: 

– A kormány az erőforrásokat nem a bérlakásokra, hanem az otthonteremtésre fordítja.

 A csok plusz a mai megváltozott igényekhez lett igazítva és a falusi csok is kedvezményesebb lett – hangsúlyozta a miniszterhelyettes.

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik képviselője felszólalásában azt mondta, hogy a frissen felújított munkásszállókban egyre kevesebb magyar munkavállaló lakhat, mert azokba folyamatosan Ázsiából érkező vendégmunkások költöznek be. Állítása szerint a kormány támogatja az ázsiai vendégmunkások beáramlását, akár a magyar munkavállalók kárára is.

Erre Rétvári Bence államtitkár felhívta a figyelmet arra, hogy 

a Jobbik az a párt, akinek az elnöke segítené a migrációt és minden brüsszeli törekvéseket megszavazott ezügyben.

Azok a migránsok akiket a Jobbik Brüsszelt támogatva beengedne nem hajlandóak dolgozni és ennek következményeiről bőven lehet példákat mondani – tette hozzá az államtitkár. A vendégmunkásokról pedig azt mondta, hogy szigorú szabályok szerint dolgozhatnak Magyarországon, ezzel növelve az ország gazdasági teljesítményét.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Soós Lajos)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.