„Ne táncoljunk úgy, ahogy Brüsszelből fütyülnek”

Az Országgyűlésben a nemzeti konzultációról elmondták, hogy annak a célja az egység megteremtése.

2023. 11. 20. 14:45
CSÁK János; GULYÁS Gergely; ORBÁN Viktor; TUZSON Bence; RÉTVÁRI Bence; ROGÁN Antal
Budapest, 2023. november 6. Csák János kulturális és innovációs miniszter (jobbról) azonnali kérdésre válaszol az Országgyûlés plenáris ülésén 2023. november 6-án. Középen Orbán Viktor miniszterelnök, Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezetõ miniszter, Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezetõ miniszter, Tuzson Bence igazságügyi miniszter és Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára (b-j). MTI/Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az Európai Unió a válságok korába lépett. A brüsszeli vezetés képtelen a problémákkal megbirkózni – fogalmazott Zsigó Róbert a napirend előtti felszólalásában. A Fidesz országgyűlési képviselője elmondta, hogy egész Európa jövője szempontjából meghatározó a migráció kérdése, mivel a terrorizmus összefüggésben áll a migrációval, ám Brüsszel ezt a tényt a szőnyeg alá söpörve migrációs paktumot fogadott el, amit a magyar baloldal is támogatott.

– Az orosz–ukrán háború és a szankciók kiszolgáltatottá tették a gazdaságot. Brüsszelben azt akarják elérni, hogy eltöröljük az extraprofitadót, miközben a hazánknak járó uniós forrásokat mondvacsinált okokból visszatartják

– húzta alá Zsigó Róbert. Mint mondta, nemzeti szuverenitásunk mindennél fontosabb, ezért kérte, hogy minél többen töltsék ki a konzultációt.

– A Brüsszelt jelenleg domináló baloldali többség nagy gazdasági csoportok megbízását teljesíti, ezért hátráltatni akarják a nemzeti érdekeink teljesülését – válaszolta Latorcai Csaba területfejlesztési államtitkár. Jelezte, hogy a magyar kormány újra a magyar emberekhez fordul és fontos kérdésekben kérik ki a véleményüket.

– A nemzeti konzultáció célja az egység megteremtése. Ezt az egységet robbantaná fel a Gyurcsány Ferenc vezette baloldal

– szögezte le Latorcai Csaba.

– Brüsszelből folyamatosan támadnak bennünket, mert megvédjük a magyar embereket a rossz brüsszeli döntésektől – rögzítette Nacsa Lőrinc a napirend előtti felszólalásában. A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) politikusa közölte, hogy a nemzeti konzultációval lehetőség lesz állást foglalni és erős, határozott üzenetet megfogalmazni.

– Brüsszel támadást indított a rezsicsökkentés ellen, el akarják törölni a kamatstopot és meg akarják szüntetni az extraprofitadót is – húzta alá a kormánypárti politikus. Hozzátette: Brüsszel migránsgettókat hozna létre Magyarországon, továbbá még több fegyvert küldenének a háborúba és felvennék Ukrajnát az unióba, továbbá beengednék az unióba a génmódosított ukrán gabonát.

– El akarják törölni a gyermekvédelmi törvényt is, ami miatt visszatartják a hazánknak járó uniós pénzeket

– fogalmazott Nacsa Lőrinc. Kiemelte, hogy a pártfinanszírozási törvényt is szigorítani kell és meg kell védeni hazánk szuverenitását.

– Ne táncoljunk úgy, ahogy Brüsszelben fütyülnek 

– jegyezte meg a KDNP politikusa.

Válaszában Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára közölte: ha felvennék Ukrajnát az EU-ba, akkor alapvetően átrajzolná az uniós támogatási politikát. A migráció kapcsán elmondta, hogy nemrég az Európai Bizottság részéről arról beszéltek, hogy minél több migránst kell Európába telepíteni.

Jelezte, hogy az íveket január 10-ig lehet visszaküldeni, de online is ki lehet majd tölteni a konzultációt.

Borítókép: Országgyűlés (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.