Budapest közlekedése elesett: több járat nem közlekedik a hóesés miatt

Figyelje a menetrendet, nem biztos, hogy ma időben beér a munkahelyére.

2023. 12. 07. 7:17
havazás
Fotó: Bach Máté
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nehéz éjszakán van túl a BKK, a havazás miatt már az éjszaka folyamán is változtatni kellett néhány buszjárat útvonalán, a BKK Info tájékoztatása szerint a 922-es éjszakai járat az Országos Korányi Intézet és Budakeszi, Dózsa György tér között nem közlekedett, a 972-es és a 972B jelzésű éjszakai járatok útvonalát pedig módosítani kellett az időjárás miatt. 

Csütörtök reggelre sem lett jobb a helyzet, a H6-os HÉV Tököl és Ráckeve között nem közlekedett áramellátási hiba miatt 05.34-ig, a kimaradt szakaszon pótlóbuszok szállították az utasokat. A hibát azóta már elhárították, ismét teljes vonalán jár a HÉV.

A 157A autóbusz rövidített útvonalon közlekedik, nem érinti a Budaliget, Géza fejedelem útja megállót, ahogyan a 157-es autóbusz szintén rövidített útvonalon közlekedik, nem érinti a Budaliget, Géza fejedelem útja, a Muflon utca, valamint a Solymár, Kerehegy megállót.

A hóesés a 3-as villamost is érinti, az Ecseri út metróállomás és a Nagykőrösi út/Határ út között nem közlekedik járműhiba miatt, pótlóbuszra kell átszállniuk az utasoknak.

A 65-ös és a 165-ös autóbusz és a 219-es autóbusz sem közlekedik az intenzív havazás miatt. 

A módosítások száma napközben csak növekedni fog, így érdemes folyamatosan figyelni a BKK oldalát. 

Nemcsak a közösségi közlekedés járatai tűntek el az utakról, de a hókotrók is, Wintermantel Zsolt közösségi oldalán tette fel a kérdést, hova tűntek a hókotrók Budapest útjairól, hiszen, amíg tíz évvel ezelőtt száz hókotró dolgozott egy téli éjszakán, addig most feleannyi járművel próbálják rendbe tenni az utakat Karácsonyék – mindhiába. 

Nem könnyű az élet kerékpárral sem, Karácsony Gergely díjnyertes megoldása a karókkal azt eredményezte, hogy az a néhány tucat hókotró, ami az utakat igyekszik használhatóvá tenni, egyenesen a biciklisávokra tolja a havat. 

Kőrösi Koppány fejlesztéspolitikai szakértő osztotta meg közösségi oldalán azt a videót, amelyen jól látszik, lehetetlen két keréken maradni a karók között.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Bach Máté)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.