Bátor , Ákos 2024. február 27.
logo

David Pressman a hóesésben is nagyon jól érzi magát Magyarországon

Magyar Nemzet
2023.12.08. 14:37 2023.12.08. 14:53
David Pressman a hóesésben is nagyon jól érzi magát Magyarországon

„Komoly diplomáciai feladatot teljesítettem tegnap a Normafa lejtőin, az első magyar hóeséses napunkon” – számolt be a közösségi oldalán a budapesti amerikai nagykövet. David Pressman hozzátette: a bemelegítést követően családjával meggyújtotta az első gyertyát a menórán.

Boldog hanukát mindenkinek, aki ünnepel

– jelentette ki a diplomata.

Mint arról a Magyar Nemzet beszámolt, David Pressman a CNN podcast műsorában nemrég arról beszélt:

A családom nagyon kellemes életet él itt.

Az Egyesült Államok budapesti nagykövete a műsorban arra panaszkodott, hogy a kormány embertelen retorikát folytat a hazája ellen, de ő ebből a hétköznapokban nem érzékel szinte semmit. Pressman azt mondta, hogy amikor magyarokkal találkozik, a beszélgetéseik általában barátságos, érdeklődő hangnemben zajlanak.

David Pressman legutóbb azzal keltett nagy visszhangot a magyar közéletben, hogy meglátása szerint antiszemita üzenete van a kormány által kihelyezett plakátoknak. Lánczi Tamás csütörtöki műsorában is felmerült a téma, és a kritikák abszurditását érzékeltetve emlékeztettek: az izraeli labdarúgó-válogatott selejtezőit hazánkban tartják, mivel a zsidó állam nemzeti csapata több száz ország közül Magyarországot találta a legbiztonságosabb helyszínnek. Ráadásul zsidó és izraeli filmfesztiválnak is otthont ad a magyar főváros.

 

Borítókép: David Pressman hógolyózik (Forrás: Facebook)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.