David Pressman nem nagykövetként, hanem politikai aktivistaként viselkedik + videó

Fogy a levegő a korrupciós botrányok miatt egyre idegesebb Karácsony Gergely főpolgármester körül, aki a ciklus végén belehúzott a városfejlesztésbe, hiszen a napokban átadott egy zebrát – hangzott el a 48 perc című közéleti háttérműsorban. Lánczi Tamás vendégei egyetértettek abban, hogy a kormányt folyton kritizáló amerikai nagykövet egy ideejtőernyőzött politikai aktivista.

2023. 12. 08. 8:13
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

David Pressman, az Egyesült Államok budapesti nagykövete hamis kritikát megfogalmazva azt állította, hogy antiszemita üzenete van a kormány által kihelyezett plakátoknak. Lánczi Tamás a 48 perc című közéleti háttérműsorban a közszolgálati televízióban a kritikák abszurditását érzékeltetve emlékeztetett: az izraeli labdarúgó-válogatott selejtezőit hazánkban tartják, mivel a zsidó állam nemzeti csapata több száz ország közül Magyarországot találta a legbiztonságosabb helyszínnek. Ráadásul zsidó és izraeli filmfesztiválnak is otthont ad a magyar főváros.

Miért került elő megint az antiszemita-kártya?

– tette fel a kérdést. Mráz Ágoston Sámuel szerint David Pressman nem nagykövetként, hanem politikai aktivistaként viselkedik.

 

David Pressman ejtőernyős karrierdiplomata

– Mögötte demokrata liberális körök állnak az Egyesült Államokban, és amikor a Soros-birodalomban generációváltás volt, akkor a The Wall Street Journal megírta, hogy Soros György a legnagyobb támogatója a Demokrata Pártnak, tehát nem az antiszemitizmus fájt David Pressmannek, hanem Soros György fiának felbukkanása a magyar kormányzati kommunikációban – jelentette ki az elemző.

Pócza István kiemelte, az viszont nem jelenik meg a nyugati sajtóban, hogy egyre erősödő antiszemita mozgalom van kialakulóban a Nyugaton. Felidézte, hogy volt egy amerikai kollégájuk, akit amikor körbevezettek Budapesten, meglepődve tapasztalta, hogy hamisak azok a hazánkkal kapcsolatos vádak, amelyeket a CNN-en hallott.

Ő egy ejtőernyős karrierdiplomata

– jellemezte David Pressmant ifjabb Lomnici Zoltán. Hozzátette: az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) sokkal hitelesebb entitás ebből a szempontból, mint az ideejtőernyőzött karrierpolitikus David Pressman. – Az EMIH az elmúlt években rendszeresen hangoztatta, hogy a térségben, a régióban az egyik legbiztonságosabb ország Magyarország − tette hozzá az alkotmányjogász.

Mráz Ágoston Sámuel közölte: a guruló dollárok a legjobb példa rá, hogy a nemzetközi baloldal kormányváltást akar, lehet, hogy az antiszemitizmus reflexszerűen jutott eszébe a nagykövetnek, és maga sem gondolta komolyan. Megjegyezte, megszokásból gyűjtik azokat a vádakat, amelyekkel szerintük le lehet járatni a magyar kormányt.

Azt gondolják, ha lejáratják a magyar kormányt, közelebb kerülnek a kormányváltáshoz, holott tizenhárom éve csak egyre messzebb kerülnek tőle

– tette hozzá a Nézőpont Intézet vezetője.

David Pressman egyébként komoly aggályokat fejezett ki a nemrég az Országgyűlés elé került szuverenitásvédelmi törvényjavaslattal kapcsolatban. Szerinte az indítvány a független civil társadalom és a médiaszervezetek kriminalizálására vagy megfélemlítésére irányulhat, s az nagyon veszélyes. Reményét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy Magyarország nem ezt az utat választja, azaz nem fogadja el a törvényt, illetve utalt arra is, hogy szerinte a magyar szuverenitásvédelmi törvénycsomag a putyini Oroszország hasonló jogszabályához képest is messze durvább. Ezzel szemben az amerikai ügynökvédelmi törvény a magyar javaslatnál sokkal szigorúbb feltételeket tartalmaz.

 

Karácsony zebrát avat

Lánczi Tamás Karácsony Gergelyék városfejlesztői érdemeit úgy összegezte: – Több mint négy év után felavatnak egy zebrát, de volt itt már közterületi vécéavatás is. Pócza István szerint azért kommunikálták ilyen hangsúlyosan, egyenesen a főpolgármester közösségi oldalán a zebraavatást, mert így akarták elfedni a múlt heti bakit, amikor a havas Andrássy úton mosolyogva szelfizett a főpolgármester, miközben az alig három centiméteres hó teljesen megbénította a közlekedést.

Fogy a levegő Karácsony Gergely körül

– állapította meg Mráz Ágoston Sámuel, aki szerint a sajtó által feltárt korrupciós botrányok miatt egyre idegesebb a főpolgármester.

Az ideges politikusok szeretnek pótcselekvésekbe menekülni, hogy úgy tegyenek, mintha nyugodtak lennének

– jegyezte meg.

Terítékre került az is, hogy a kormány megállapodott egy katari ingatlanfejlesztővel, és nagyjából hatmilliárd dollár értékben új millenniumi városközpont épülhet Budapesten, ám a baloldalon már beindult a projekttel kapcsolatos negatív kommunikáció. Karácsony Gergely kikelt magából, és hevesen ellenzi a beruházást.

Mráz Ágoston Sámuel szerint lakóingatlanokra szükség van, és a csok és a csok plusz programokkal a kormány támogatja az emberek otthonteremtési szándékát. Ifjabb Lomnici Zoltán kifejtette, nálunk pont a nyugatpárti politikusok, a piacgazdaság felkent hívei ellenzik, hogy olyan modern felhőkarcoló épüljön, amilyet számos nagy világvárosban láthatunk.

 

 

Borítókép: David Pressman (Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.