Fogyatékossággal élő embereken segített az Élelmiszermentő Központ

A központot a kormány hozta létre azzal a céllal, hogy az áruházláncoknál megmaradó élelmiszerek rászorulók részére történő eljuttatást koordinálja.

2023. 12. 21. 21:15
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eredményesen zárult az Élelmiszermentő Központ Adventi Jótékonysági Akciója, ezzel pedig több száz értelmi fogyatékossággal élő embernek és családjának sikerült szebbé tenni a karácsony ünnepét.

Az Élelmiszermentő Központot a kormány hozta létre azzal a céllal, hogy a nagy áruházláncoknál megmaradó élelmiszerek rászorulók részére történő eljuttatást koordinálja, ezzel is csökkentse az élelmiszerpazarlást és óvja a környezetet.

Idén első alkalommal indította útjára a Központ az adventi jótékonysági adománygyűjtő akcióját, amelyben célul tűzte ki, hogy jobbá és meghittebbé tegyék az értelmi fogyatékossággal élők és családjaik karácsonyát.

A napokban Nagy Réka műsorvezető, a jótékonyság nagykövete, Gyene Piroska, az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetségének (ÉFOÉSZ) elnöke és Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója állította össze a több száz csomagot és indította útjára, hogy még az ünnepek előtt megérkezzenek a családokhoz.

A csomagokba azonos minőségű és mennyiségű tartós élelmiszer, például tészta, konzervek, lekvár, cukor, illetve az ünnepi asztalról nélkülözhetetlen szaloncukor került.

A központ és a szervezők köszönik minden felajánlónak és önkéntesnek a segítséget – olvasható a Fidesz közleményében.

Borítókép forrása: Élelmiszermentő Központ

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.