Jónak lenni jó! – Novák Katalin élő adásban fogadta a telefonhívásokat

Több száz milliós értékben remélnek felajánlásokat.

Forrás: MTI2023. 12. 17. 16:05
NOVÁK Katalin
Budapest, 2023. december 17. Novák Katalin köztársasági elnök, a kampány fõvédnöke a közmédia 12. Jónak lenni jó! címû mûsorában az MTVA óbudai gyártóbázisának stúdiójában 2023. december 17-én. Az idei adománygyûjtõ akció kedvezményezettje a Semmelweis Egyetem Alapítvány, amelynek célja a Semmelweis Fejlõdéstámogató Központ komplex fejlesztése. MTI/Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már érkeznek a pénzbeli felajánlások a Jónak lenni jó! telefonos központjába, ahová egészen az adás végéig lehet telefonálni a 06-1-759-6000 vagy a 06-30-759-6000 telefonszámokra. A korábbi betelefonálók hívását Novák Katalin köztársasági elnök, a jótékonysági kampány fővédnöke vette fel, hogy rögzítse az adományokat – hangzott el a Duna Televízió vasárnap délutáni adásában, amely ide kattintva is követhető.

Amikor a telefonos központba kapcsoltak, a köztársasági elnök épp egy adományozóval beszélt.

A műsorban elhangzott: az egész ország összefogott, hogy a koraszülött és veleszületett rendellenességgel világra jött babákat támogassák. Érkeztek kisebb és nagyobb összegek, volt olyan település, ahol az emberek összefogtak, és közösen adományoztak, és olyanok is telefonáltak, akik félretett pénzüket ajánlották fel.

Novák Katalin a Facebook-oldalán közölte:

licitálni lehet arra a koronázási tányérra is, amelyet III. Károly brit királytól és Kamilla királynétól kapott a májusi koronázás alkalmával. Ezt a kézzel festett, korlátozott példányszámban, kifejezetten a koronázásra készült tányért kapták emlékül a szertartáson részt vevő uralkodók, elnökök 

írta közösségi oldalán az államfő.

A közmédia Jónak lenni jó! című adománygyűjtő jótékonysági akciójával – amely idén a koraszülött és a veleszületett fejlődési rendellenességgel élő gyermekek fejlesztését támogatja – a Semmelweis Egyetem Alapítványt lehet segíteni a 13600-as telefonszám tárcsázásával és a 04-es azonosító megadásával vagy sms-ben a 04-es szám elküldésével ugyanerre a telefonszámra. Minden hívás és sms ötszáz forintos adományt jelent.

Idén is lehet ismert emberek által felkínált tárgyakat vásárolni, amelyek többségét a Jónak lenni jó! honlapján, fix áron lehet megvásárolni, néhány különlegesebb darabot pedig a közmédia vasárnapi, egész napos műsorfolyama során bocsátanak árverésre.

 

Borítókép: Novák Katalin köztársasági elnök, a kampány fővédnöke a közmédia 12. Jónak lenni jó! című műsorában az MTVA óbudai gyártóbázisának stúdiójában. Az idei adománygyűjtő akció kedvezményezettje a Semmelweis Egyetem Alapítvány, célja a Semmelweis Fejlődéstámogató Központ komplex fejlesztése (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.