Hatalmas összeget ajánlott fel világbajnokunk abból, amit az aranyért kapott

Losonczi Dávid idén jó néhányszor szerepelt már a hírekben. Többek között akkor, amikor a belgrádi birkózó-világbajnokságon szeptemberben súlyos bírói hiba miatt veszítette el a döntőjét a kötöttfogású 87 kilogrammos súlycsoportban, aztán amikor a nemzetközi szövetség utólag őt is világbajnoknak nyilvánította. Most pedig azzal hallatott magáról, hogy a vb-címéért járó jutalmából hárommillió forintot a rászorulóknak adományozott karácsony előtt.

2023. 12. 17. 13:11
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Hárommillió forintot adományozott a világbajnoki címért járó jutalomból Losonczi Dávid, az Év kötöttfogású birkózója. Az ESMTK és a KIMBA bajnoka a pesterzsébeti római katolikus egyháznak, a helyi nyugdíjasoknak, valamint a kerületben élő rászoruló családoknak egy-egy millió forintot ajánlott fel. Le a kalappal, Dávid!” – írta ki ma a Facebook-oldalára a Magyar Birkózók Szövetsége.

Losonczi Dávid
Losonczi Dávid az MBSZ-től egy hárommillió forintos csekket is kapott Forrás: MBSZ

A belgrádi olimpiai kvalifikációs világbajnokságon szeptember 24-én a  kötöttfogású 87 kilogrammos súlycsoport – amely olimpiai kategória – döntőjében Losonczi Dávid (ESMTK–KIMBA) súlyos bírói hiba következtében kapott ki 8:7-re a török Ali Cengiztől, hiszen egyértelmű tusgyőzelemtől fosztották meg. Versenyzőnk csaknem egy percen át szorította le ellenfelét, a mérkőzésvezető kétszer is megítélt volna a tust, de a szőnyegelnök nem értett vele egyet, a pontozóbíró pedig olyan helyzetben volt, hogy nem láthatta a szituációt. A szőnyegelnök azonban igen, és ő hatalmasat hibázott. A történek után Nenad Lalovics, a Nemzetközi Birkózó-szövetség (UWW) szerb elnöke elnézését kért a 23 éves Losonczitól, aki a higgadtan vette át az ezüstérmet az eredményhirdetésnél, ezzel is sokak szimpátiáját kivívva. Később pedig az UWW úgy döntött, hogy Cengiz mellett őt is világbajnoknak nyilvánítja.

A Magyar Birkózók Szövetsége (MBSZ), még mielőtt ez megtörtént, jelezte, hogy Losonczi megkapja azt a pénzjutalmat, amit az aranyérmeseknek állapítottak meg, azaz kémillió forintot, az olimpiai kvótáért pedig alapból járt neki hárommillió forint. (Ehhez az ezüst is elég lett volna.) Losonczi Dávid ezen felül még több helyről is részesülhetett jutalomból; de  tényleg le a kalappal előtte nemcsak az arany, hanem a nemes gesztusa miatt is.

Borítókép: Losonczi Dávid nemes gesztust tett a karácsonyi ünnepek előtt (Forrás: Facebook/Magyar Birkózók Szövetsége - Hungarian Wrestling Federation)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.