Oda kell figyelnie annak, aki újév napján kocsiba pattan, korábban ingyenesen használható útszakaszok lesznek fizetősek január elsejétől

Újévtől kötelező lesz majd sztrádamatricát váltani több új gyorsforgalmi útszakaszra.

Forrás: Útinform2023. 12. 31. 7:48
null
Hegyeshalom, 2018. január 6. Jármûvek várakoznak 2018. január 6-án az M1-es autópályán a hegyeshalmi határátlépési pont közelében, ahol a megnövekedett forgalom miatt hat kilométeres torlódás alakult ki. MTI Fotó: Krizsán Csaba Fotó: Krizsán Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eddig személyautóval ingyenesen igénybe vehető gyorsforgalmi útszakaszokra is sztrádamatricát kell majd váltani – hívta fel a figyelmet az Útinform.

Díjkötelessé válik többek között az M0-s, M4-es, M44-es autóutak teljes szakasza, az M30-as autópálya Miskolc elkerülő szakasza, az M31-es autópálya, valamint az M76-os autóút Balatonszentgyörgy és Fenékpuszta közötti szakasza. 

Ezért 2024-től hazánkban a gyorsforgalmi utak közül már csak az M8-as autópálya végig, az M9-es és M80-as autóutak teljes szakaszai, valamint az M60-as autópálya, a Pécs-Nyugat csomópont és a végcsomópont közötti két kilométeres szakasza marad díjmentes a személyautóknak.

Már csillapodnak az áradások

A Duna apadásnak indult Komárom-Esztergom vármegyében, így a 11-es főutat Esztergom határa és a 117-es főút kereszteződése között röviddel ezelőtt megnyitották. A 67-es és a 72-es km között újra járható a főút. 

Azonban az árvíz miatt még zárva van az Esztergom és az országhatár közötti összekötő út rakparti szakasza, az 1-es és a 2-es kilométer között, valamint Pest vármegyében zárva van a Szentendrei szigeten, a Szigetmonostor és Határcsárda, továbbá a Szigetmonostor és Szentendre közötti komphoz vezető út. Az Ipoly áradása miatt Nógrád vármegyében, az Őrhalomnál, a határhídhoz vezető út sem járható.

Az ünnepi kamiontilalom este tíz órától január elsején este tíz óráig tart.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Krizsán Csaba)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.