Orbán Viktor bejelentette, hogy mennyivel emelkedhet januártól a pedagógusok bére

Már csak egy brüsszeli levélre vár a magyar kormány ahhoz, hogy jelentősen növelje a pedagógusok béreit.

2023. 12. 21. 11:41
ORBÁN Viktor
Kormányinfó - Orbán Viktor nemzetközi sajtótájékoztatója Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hároméves bérfejlesztési programot készített elő a kormány a pedagógusoknak, ami már a jövő évtől, tehát tíz nap múlva életbe is léphet, amennyiben Brüsszel jóváhagyja – árulta el a mai kormányinfón Orbán Viktor.

A miniszterelnök elárulta: a jelenleginél (tíz százalék) jóval jelentősebb tanári béremeléshez már csak egy brüsszeli levélre vár a magyar kormány, ami garantálja, hogy az érkező forrásokat fel lehet használni pedagógusbér-fejlesztésre. Ha ez megjön, akkor indul a hároméves terv: 2024., 2025. és 2026. január 1-jével.

Jövő hónaptól 32 százalékos emelést fog végrehajtani a kormány,

ha megjön az ominózus levél, majd a következő évtől egy hasonló mértékűt, és így tovább. Végül nyolcszázezer forint körül lesz a tanárok bruttó átlagkeresete – fejtette ki Orbán Viktor.

Borítókép: Orbán Viktor a Kormányinfón (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.