Óriási pénzekért exportált kiskutyákat a ceglédi banda

Több ezer kutyát vittek külföldre, több tízmilliós haszonnal adták tovább őket.

2023. 12. 15. 20:54
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A ceglédi társaság évek óta ezrével szállította a kutyákat külföldre derült ki a Hír TV Radar című műsorából.

A NAV felvétele (Fotó: Képernyőkép/ Radar)

Az állatorvos úgy állított ki a kiskutyák útleveleit, hogy azt nem előzte meg sem védőoltás beadása, sem csip behelyezése. Az oltás és a csip meglétét törvény írja elő. 

A kölyköket idő előtt választották el az anyjuktól, utána pedig gyakran összezsúfolva, rossz körülmények között szállították őket.

Általánosságban elmondható, hogy nagy üzlet az állatok, főleg a kölyökkutyák illegális kereskedelme. Általában Romániából vagy a Balkánról szállítanak négylábúakat Nyugat-Európába, ezért a ceglédi banda tevékenysége bár nem példátlan, de nem nevezhető kifejezetten gyakori illegális pénzkeresési formának Magyarországon.

A műsor információi szerint Európában egy kiskutya ára 3-4 ezer euró. A hamis iratokkal rendelkező vagy papírok nélküli négylábúkat 1500 euróért lehet értékesíteni. 

Így egy-egy szállítmányon akár több tízmilliós hasznuk is lehetett.

A témáról készült adás a cikk végén megtekinthető.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.