Szentkirályi Alexandra: Eltűnik a pénz a Fővárosi Vízműveknél és képtelen normális szolgáltatást nyújtani

Azóta van így, amióta Karácsony Gergely és Gyurcsány emberei vezetik a fővárost, közölte a kormányszóvivő.

2023. 12. 20. 16:31
Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szentkirályi Alexandra a főváros környéki települések vízellátási problémái kapcsán arra hívta fel a figyelmet, hogy „az emberek az ország minden részén megfizetik a vízdíjat, ezért mindenhol normális szolgáltatást kapnak”, egyedül a Fővárosi Vízművek képtelen normális szolgáltatást nyújtani Budapesten és környékén.

A bejegyzés előzménye, hogy Karácsony Gergely főpolgármester saját közösségi oldalán korábban arról írt, hogy „a budapesti adófizetőknek milliárdokat kell fizetnie azért, mert az állam nem fizeti ki a helyette szolgáltatott víz előállításának költségeit”.

Ahogy arról lapunk beszámolt, a főpolgármester levélben lényegében megfenyegette a kormányt, hogy ha nem kap pénzt, a Fővárosi Vízművek egyoldalúan felrúghatja az úgynevezett vízátadási szerződéseket, amelyek keretében 12 település több mint 150 ezer lakosának biztosítják a vízszükséglet egy részét. Karácsony Gergely a Fővárosi Vízművek veszteségére hivatkozott, amelyet szerinte az is okoz, hogy az említett szerződések alapján a cég az ellátási területén kívüli, döntően állami tulajdonú víziközmű-szolgáltatóknak ad át vizet nagy mennyiségben és az önköltségi ár alatt.

Borítókép: illusztráció (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.