Tuzson Bence: Fontos az áldozatok megsegítése

A miniszter szerint az áldozatsegítés nagyon nehéz munka, mert folyamatosan újratermeli saját magát, sosincs vége.

Forrás: MTI2023. 12. 07. 10:46
TUZSON Bence
Budapest, 2023. május 4. Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati államtitkára felszólal a közmûszolgáltatások egyszerûsítésével összefüggõ egyes törvények módosításának vitájában az Országgyûlés plenáris ülésén 2023. május 4-én. MTI/Bruzák Noémi Fotó: Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A legbüszkébbek arra lehetünk, ha embertársainkon tudunk segíteni – mondta Tuzson Bence igazságügyi miniszter az Igazságügyi Minisztérium (IM) évzáró áldozatsegítési konferenciáján csütörtökön Budapesten.

A tárcavezető kiemelte:

 az áldozatsegítés nagyon nehéz munka, mert folyamatosan újratermeli saját magát, sosincs vége. 

– Akik ezzel foglalkoznak, olyan különleges emberek, akik elkötelezettek, mert ezt a munkát elkötelezettség nélkül, hivatástudat nélkül nem lehet végezni – fogalmazott, hozzátéve: az áldozatsegítő központokban nemcsak gyors anyagi segítséget, de pszichés támogatást is kapnak a bajba jutottak. Rámutatott: 

az európai országok jelentős része a magyartól eltérő szemléletet vallva nem támogatja, hogy az áldozatok kártérítésében az állam szerepet vállaljon. 

– Számunkra furcsa ez a hozzáállás – jegyezte meg a miniszter, hangsúlyozva: Magyarország az elmúlt években számos, fontos előrelépést tett az áldozatsegítés intézményrendszerének fejlesztése terén. Tuzson Bence kijelentette: az áldozat és az áldozat segítése nem büntetőjogi kategória, azt a büntetőjogtól teljesen eltérően kell kezelni.

Borítókép: Tuzson Bence (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.