Pénzszállítót rabolt ki a külföldi férfi Zuglóban, ítélet született

Több mint hetvenmillió forint értékben loptak el valutát a tankoló autóból.

Forrás: MTI2023. 12. 07. 10:32
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két és fél év börtönbüntetésre ítélt jogerősen a Pesti Központi Kerületi Bíróság egy külföldi állampolgárt, aki tavaly áprilisban egy társával együtt több mint hetvenmillió forintnak megfelelő összegű valutát és aranyat lopott el egy XIV. kerületi benzinkúton tankoló pénzszállító autóból – közölte a Fővárosi Főügyészség.

A vádirat szerint a vádlott ismeretlen társával előre megtervezte, hogy a pénzszállítótól készpénzt és befektetési aranyat tulajdonít el. 

A pénzszállító sofőrje az üzletből észlelte, hogy a vádlott kivesz egy táskát az autójából, ezért kiszaladt, és próbálta megfékezni a tolvajokat, de ők elhajtottak a helyszínről.

Az elkövetők ezután a XIII. kerületbe mentek, ahol a vádlott átszállt egy másik gépkocsiba, amelybe a zsákmány egy részét is átrakodták, majd a hegyeshalmi határátkelőhely felé kísérelték meg elhagyni az országot, de a rendőrök még az autópályán elfogták.

A kerületi ügyészség a férfival szemben bűnsegédként, különösen nagy értékre elkövetett lopás bűntette miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra. A bíróság által megtartott előkészítő ülésen a vádlott teljes körű beismerő vallomást tett, és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. 

Erre tekintettel a bíróság  a vádlottat bűnösnek mondta ki, és két év öt hónap végrehajtandó börtönbüntetésre ítélte, valamint négy évre kiutasította Magyarország területéről.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.