Edina 2024. február 26.
logo

Wintermantel Zsolt: Rossz nyelvek szerint a Rákóczi úti zebrát a BKK csempészte a közösségi költségvetésbe

Gábor Márton
2023.12.05. 22:34 2023.12.11. 17:58
Wintermantel Zsolt: Rossz nyelvek szerint a Rákóczi úti zebrát a BKK csempészte a közösségi költségvetésbe

Nemrég Karácsony Gergely személyesen adta át a csaknem tíz évig tervezett zebrát, az átadó kapcsán még egy ikonikus fotó is készült, amelyen Budapest főpolgármestere ismét megmutatta, hogy a közlekedési ismeretei rendkívül hiányosak, a fénykép kedvéért még az általa belvárosi autópályának nevezett Rákóczi úton is hajlandó volt átsétálni a pirosban. 

Az üggyel kapcsolatban lapunknak Wintermantel Zsolt elmondta, a zebrát Tarlós István idején tervezte meg a BKK és a Blaha Lujza tér felújításának a része lett volna.

Azzal egy időben kellett volna megcsinálni, mert a Blaha Lujza téri forgalmi rend átalakításához ez is kapcsolódott. Amikor azonban 2019-ben átvették Karácsonyék a város irányítását, akkor több műszaki tartalommal együtt ennek a zebrának a megvalósítását is lehúzták. A projekt ezek után pedig bekerült a közösségi költségvetésbe

– jelentette ki a Fidesz–KDNP fővárosi képviselőcsoportja, amely lapunkkal közölte, hogy rossz nyelvek szerint a zebrát a BKK lakossági kezdeményezésnek álcázva csempészte be a közösségi költségvetés tervei közé. Wintermantel elmondta, hogy miután a közösségi költségvetésben alig pár tízezren vettek részt, ezért könnyű volt belecsempészni ezt a javaslatot, majd pedig megvalósítani azt. 

Nincs mit átadni

 

A Magyar Nemzet kérdésére Wintermantel Zsolt elmondta, hogy a közösségi költségvetés részeként megvalósult zebrát azért adta át a főpolgármester, mert az elmúlt években nem történtek komolyabb beruházások, amelyek mostanra befejeződtek volna. 

Az utolsó zebrát is megpróbálják  felavatni, mert nem nagyon van mi mást megmutatni

– tette hozzá a politikus. 

Wintermantel korábban egy Facebook-posztban igyekezett tiszta vizet önteni a pohárba a zebra kapcsán, akkor elmondta, hogy már csaknem tíz éve, 2014-ben lett először megtervezve a most elkészült zebra. 

Adott a most megvalósuló Kazinczy utcai zebra. 2014-ben terveztük meg és a Blaha Lujza tér felújításának részét képezte. Ezt Karácsonyék több más műszaki tartalmi elemmel együtt kivették a projektből. Most külön és később valósul meg, és a közösségi költségvetés sikerének hazudják, a saját gyalogosbarát fejlesztésükként ünneplik! Mondhatnánk, ügyes, de inkább szánalmas!

– írta a politikus a Facebookon. 

Borítókép: A Rákóczi úti zebra átadása (Forrás: Facebook/Karácsony Gergely)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.