Az A-Híd Zrt. mesteri módon kerüli ki a kellemetlen kérdéseket + videó

Személyesen nem kíván válaszolni a sajtó kérdéseire az A-Híd Zrt., csak írásban kommunikálnak. Azonban az e-mailen feltett kérdésekre egyetlen konkrét válasz sem érkezett.

2024. 01. 23. 17:16
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint ahogyan arról a Magyar Nemzet beszámolt, újabb fejlemény van a Lánchíd-botrányban. Kiderült ugyanis, hogy a Lánchíd felújítását lebonyolító A-Híd Zrt. több mint egymilliárd forintot utalhatott a számlagyárügyben gyanúsított Vig Mór cégéhez.

A Lánchíd felújításának gyanús körülményei azt követően kerültek ismét a figyelem középpontjába, hogy az Amnesty International Magyarország igazgatójának, Vig Dávid testvérénél házkutatást tartott a NAV, és büntetőeljárás indult ellene.

A felújítást korábban is számos kritika érte. Többek között az eredeti tervekkel ellentétben ötmilliárd forinttal több pénzből, kevesebb műszaki tartalommal valósult meg, ráadásul 60-szorosára emelték az előleget is.

Most pedig az derült ki, hogy csaknem másfél milliárd forintot juttattak Vig Mór számláira a Lánchíd felújítói, az összegből pedig 900 millió forintot vettek fel készpénzben Vig Mór magánszámlájáról, illetve ügyvédi letéti számlájáról.

Tehát a NAV vizsgálódik egy olyan ügyben, amelynek egyik érintettje az A-Híd Zrt., a másik pedig a közelmúltban számlagyár működtetésének gyanújával őrizetbe vett Vig Mór ügyvéd, illetve az ő egyik érdekeltsége, a Sunstrike Hungary Kft. A NAV ráadásul azt is vizsgálhatja, hogy érkeztek-e utalások az ügyvédi számlára azt követően, hogy a jogászt eltiltották a praxisától.

A Magyar Nemzet kereste az ügyben az A-Híd Zrt.-t, a helyszínen azonban azt a tájékoztatást adták, hogy a folyamatban lévő nyomozásra való tekintettel csak írásban válaszolnak a kérdésekre. A forgatóstáb azt szerette volna megtudni, hogy milyen üzleti kapcsolatban állt az A-Híd Zrt. a Sunstrike Hungary Kft.-vel, honnan származott az a több mint egy milliárd forint, amit a sajtóhírek szerint átutaltak a Sunstrike Hungary Kft.-nek, és volt-e annak bármi köze a Lánchíd felújításához. Az írásban feltett kérdésekre ugyan érkezett egy válaszlevél, azonban egyetlen konkrét kérdésre sem kaptunk választ.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.