Elmegyógyintézetben marad az újbudai rendőrgyilkos

A bíróság mostani döntése értelmében továbbra is fenntartják Sz. Szilárd kényszergyógykezelését.

2024. 01. 11. 10:41
rendőrgyilkosság
Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az újbudai rendőrgyilkos elmeállapotát megállapító tárgyalás a tanúvallomások felolvasásával folytatódott. A rendőrt megölő Sz. Szilárd azt állította, hogy a vallomásokat meghamisították, a bűncselekményt pedig a Budapesti Rendőr-főkapitányság akarja a nyakába varrni, miközben állítása szerint kizárólag jogos önvédelmet követett el az ellene intézkedő rendőr meggyilkolásával.

A Fővárosi Törvényszék a tanúvallomások felolvasása és a szakértők meghallgatása után úgy döntött, hogy továbbra is fenntartják Sz. Szilárd kényszergyógykezelését. 

A tárgyalás során ismertetett vádirat szerint a gyilkosságot elkövető férfi a cselekmény végrehajtásakor paranoid pszichózisban szenvedett, üldöztetéses, megfigyeléses téveszméi voltak. A férfi kóros elmeállapota pedig a vádirat szerint kizárta azt, hogy cselekménye következményeit felismerje és e felismerésnek megfelelően cselekedjen. 

Amint arról már a lapunk is beszámolt, egy korábbi tárgyalás során részben beismerte tettét az újbudai rendőrgyilkossággal vádolt férfi. Az előkészítő ülésen ismertetett vádirat szerint 2023. január 12-én este a hatóság riasztást kapott Újbuda egyik társasházából, eszerint az egyik lakó zavartan viselkedett, betörte szomszédja ajtaját. A vádlott maga is hívta a rendőrséget, és a kiérkező járőröknek azt mondta: furcsa zajokat észlelt a szomszédból, ezért aggódni kezdett az ott lakó idős nőért.

Borítókép: Az újbudai rendőrgyilkos (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.