Fidesz: A külföldiek csak törvényes keretek között dolgozhatnak hazánkban!

Elég Gyurcsányék tájékozatlanságából és hazudozásából, a külföldiek csak szigorúan szabályozott, törvényes keretek között dolgozhatnak Magyarországon – közölte a Fidesz kedden az MTI-vel.

2024. 01. 09. 17:04
DOBREV Klára; VARJU László; GYURCSÁNY Ferenc
Budapest, 2023. október 22. Varju László alelnök, Gyurcsány Ferenc pártelnök és felesége, Dobrev Klára európai parlamenti képviselõ (b-j) a Demokratikus Koalíció (DK) budapesti születésnapi rendezvényén 2023. október 22-én. A DK 2010-ben alakult az MSZP egyik platformjaként, önálló párttá alakulását Gyurcsány Ferenc a tömörülés egyéves ünnepi összejövetelén jelentette be, 2011. október 22-én. MTI/Hegedüs Róbert Fotó: Hegedüs Róbert
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nagyobbik kormánypárt a DK online sajtótájékoztatójára reagált, amely az Európai Unión kívüli vendégmunkások „törvénytelen behozásának” tiltását sürgette.

Közleményében a Fidesz úgy fogalmazott: Gyurcsányék és a dollárbaloldal a felelőtlen kijelentéseikkel és tájékozatlanságukkal ismét megpróbálják megtéveszteni a magyar embereket. Nem elég, hogy Gyurcsány emberei korábban még amellett érveltek, hogy Magyarország jól járna messziről jött emberek befogadásával, a dollárbaloldal emberei tavaly támogatták a migránsok kvóta szerinti elosztását is – írták.

Hozzátették: Dobrev Klára az Európai Parlamentben megszavazta a migránsok beengedését és migránstáborok létrehozását előíró összes brüsszeli javaslatot. Úgy folytatták: nem elég, hogy Gyurcsányék az illegális migránsokkal együtt a terrorizmust is beengednék Magyarországra, most törvénytelenül betelepített vendégmunkásokkal riogatják a magyar embereket.

– A Fidesz–KDNP egyetért Magyarország kormányának azon intézkedésével, hogy az új idegenrendészeti törvény még erőteljesebb és még szigorúbb garanciákat nyújt a magyar munkahelyek védelme érdekében, hiszen a cél a magyar emberek és a magyar munkahelyek megvédése – hangsúlyozták a közleményben, amely rámutatott, hogy

külföldi munkaerőt kizárólag akkor lehet alkalmazni, ha magyar munkaerővel már nem tölthetők be az üres álláshelyek.

Kitértek arra is, hogy a Magyarországon egyidejűleg foglalkoztatható harmadik országból érkező munkavállalók számát törvény határozza meg. Ennek mértéke 2023-ban 62 ezer fő volt. Ezt a számot egyszer sem haladta meg a harmadik országból érkező munkavállalók száma, ami összhangban van az érvényben lévő jogszabályokkal – írták.

A Fidesz arra kérte Gyurcsány Ferenc pártját, hogy tájékozatlanság vagy hozzáértés hiányában ne szólaljon meg és ne vezesse félre a nyilvánosságot.

Borítókép: Varju László alelnök, Gyurcsány Ferenc pártelnök és felesége, Dobrev Klára EP-képviselő (b–j) a DK budapesti születésnapi rendezvényén 2023. október 22-én (Fotó: MTI/Hegedüs Róbert)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.