Kéretlen tanácsokat osztogat a bukott miniszterelnök-jelölt

Ezúttal Lázár János építési és közlekedési miniszter és a vajdasági magyarok kerültek Márki-Zay célkeresztjébe.

2024. 01. 08. 8:21
MÁRKI-ZAY Péter
Hódmezõvásárhely, 2023. február 8. Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke, a város polgármestere évértékelõ beszédét tartja a hódmezõvásárhelyi városházán 2023. február 8-án. MTI/Rosta Tibor Fotó: Rosta Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely jelenlegi polgármestere Facebook-oldalán reagált Lázár János építési és közlekedési miniszter azon bejelentésére, hogy képviselőjelöltként nem fog részt venni a 2026-os választáson.

A két politikus között az elmúlt években számos konfliktus alakult ki a helyi ügyek kapcsán. Márki-Zay Péter most azt javasolta a miniszternek, hogy induljon júniusban a polgármesteri székért Hódmezővásárhelyen.

Vasárnap este Lázár János a Facebook-oldalán közölte, hogy hosszú idő után először nem fog indulni egyéni képviselőjelöltként a választókerületében.

Számomra 2024 a korszakváltás éve. Nemcsak az Építési és Közlekedési Minisztériumhoz tartozó ágazatokban, az építések, az állami beruházások és a közlekedés terén, de a saját politikai pályámon is […] Életemnek ezt a korszakát most lezárom

– írta a miniszter.

A bejelentés után szintén a Facebookon Márki-Zay Péter az alábbi kihívást intézte Lázár Jánoshoz: 

„Most, két évvel azután, hogy a körzetben fényes győzelmet arattál velem szemben miután bejelentetted, hogy képviselő már nem leszel, itt a lehetőség, indulj el te a Fidesz színeiben a polgármesterségért Vásárhelyen! Egy disznóvágás, néhány száz vagy néhány ezer, romos házakba bejelentett szerbiai magyar voksturista, és nyerhető a város!”

– írta Márki-Zay, majd hozzátette:

Bármilyen döntést hozol, remélem, mostantól a közösséget gyarapítod.

Borítókép: Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke (Fotó: MTI/Rosta Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.