Lánczi Tamás eloszlatott néhány tévhitet a Szuverenitásvédelmi Hivatallal kapcsolatban

Azt is elárulta, hogy mi lesz a hivatal első feladata.

2024. 01. 03. 21:25
Lánczi Tamás az MTVA stúdiójában Forrás: YouTube
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lánczi Tamás, a Szuverenitásvédelmi Hivatal felkért vezetője a Hír TV-ben adott interjút a leendő munkahelyével kapcsolatban. A politológus elmondta, hogy az első lépés a hivatal megalapítása. Ez egy hosszabb folyamat, mivel az intézménynek nincs jogelődje. Az új Szuverenitásvédelmi Hivatalnak február elsejével kell felállnia.

Ezek után lesz két választás júniusban, egy önkormányzati és egy európai parlamenti. A 2022-es parlamenti választásról Lánczi azt mondta, az egyik tapasztalat az volt, hogy ez alkalommal külföldi befolyásolási kísérletek történtek. 

A hivatal első feladata az lesz, hogy őrködjön az idei két választás tisztasága fölött.

Az új hivatal vezetője azokra a felvetésekre is reagált, hogyan fogják garantálni, hogy a hivatal politika- és elfogultságmentes munkát végezzen. 

Elsősorban ezt olyanoktól hallottam, akik adott esetben az elmúlt egy év dollármédia- és dollárbaloldal-történetében maguk is involválódva voltak. Tehát azt is mondhatnám, hogy olyanok kiabáltak, akiknek lehet, hogy ég a háza

– mondta az interjúban Lánczi Tamás.

Azt is elmondta a Szuverenitásvédelmi Hivatalról, hogy az nem hatóság, mivel nem nyomoz és nem szankcionál. Vizsgálódik, és támaszkodik a többi államigazgatási szervre, azokra, amelyeknek egyébként van nyomozati, szankcionálási jogkörük. Alapvetően a hivatalnak az a feladata, hogy szemlélje, nyomon kövesse a politikai eseményeket, a közélet eseményeit, és amennyiben úgy látja, hogy fennáll a külföldi befolyásolás veszélye, akkor ezt jelezze az illetékes állami szervnek.

Mi azon leszünk, hogy felhívjuk az ő figyelmüket, módszertant dolgozzunk ki a számukra, hogy a szuverenitásvédelmi feladataikat el tudják látni az egyéb teendőik mellett

– mondta.

Borítókép: Lánczi Tamás az MTVA stúdiójában (Forrás: YouTube)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.