Újabb Volánbusz-szakszervezet fogadta el a történelmi béremelést

Lázár János közölte, már csak egyetlen szakszervezet van, amelyikkel nem egyeztek meg.

2024. 01. 31. 9:44
null
Gyõr, 2022. október 26. Credobus Inovell 12 típusú autóbuszok a Volánbusz Zrt. gyõri rendezvényén 2022. október 26-án. A Kravtex-Kühne Csoport októberben megkezdte száz új autóbusz szállítását a Volánbusznak, ezek beszerzési értéke nettó 6,5 milliárd forint. A közlekedési társaság 2018-ban indult jármû-fiatalítási programja során több mint 2100 új és újszerû autóbusz állt, illetve állhat forgalomba jövõ év elejéig. Ezzel a 6000 jármûbõl álló flotta harmadát sikerült megújítani négy év alatt. MTI/Krizsán Csaba Fotó: Krizsán Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Tegnap történelmi, három évre szóló bérmegállapodást írtunk alá a MÁV–Volán-csoport munkavállalóit tömörítő szakszervezetekkel – fogalmazott Lázár János a Facebook-oldalán megosztott bejegyzésben. Az építési és közlekedési miniszter jelezte, hogy kilencből hét szakszervezettel egyeztek meg, mivel két Volánbusz-szakszervezet időt kért az ajánlat megvitatására. 

– Ma az egyikük, a Közúti Közlekedési Szakszervezet jelezte, hogy szintén aláírja a megállapodást

– ismertette a tárcavezető.

Mint mondta, a döntés a munkavállalók érdekét szolgálja, hiszen a megállapodás elfogadásával a Volánbusz-dolgozók három év alatt legalább 28,4 százalékos béremelést kaphatnak, amiből már az idén 17 százalékos béremelés jár a 600 ezer forintos alapbérrészig, ez legalább 70 ezer forintot jelent mindannyiuknak. Lázár János kiemelte, hogy a buszsofőrök esetében ez 20 százalék feletti béremelést jelent csak az idei évben, a további évekre pedig jogi garanciát arra, hogy a bérük biztosan az infláció felett fog növekedni. 

– A bérmegállapodáshoz január 31. éjfélig még a másik szakszervezet is csatlakozhat, hogy a Volánbusz-dolgozók már januártól megkapják a magasabb bérüket. Én az utolsó percig várom őket!

– rögzítette a miniszter.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Krizsán Csaba)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.