Wintermantel Zsolt: Karácsony Gergely miért nézi hülyének a budapestieket?

A főpolgármester belebonyolódott a Budapest-bérlet ügyébe.

2024. 01. 04. 8:56
KARÁCSONY Gergely; BOLLA Tibor; WALTER Katalin
Budapest, 2022. október 13. Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója, Karácsony Gergely fõpolgármester és Walter Katalin, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója (b-j) az új Mercedes-Benz Conecto buszok jelképes átadásán a Batthyány tér közelében 2022. október 13-án. A BKV buszflottájának frissítésével 135 új, alacsonypadlós Mercedes-Benz Conecto Next Generation autóbusz áll forgalomba Budapesten. MTI/Bruzák Noémi Fotó: Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy a Magyar Nemzet is beszámolt róla, megszűnt a közös Budapest-bérlet jogi alapja. A Lázár János vezette Építési és Közlekedési Minisztérium utolsó ajánlatát a főváros és a BKK nem fogadta el, így december 31-én a szerződések lejártak, és a fővárosi önkormányzat elveszítette jogát a HÉV és az agglomerációs Volánbusz-járatok menetrendjének alakítására.

Karácsony Gergely a közösségi oldalán bizonygatta, hogy a Budapest-bérlet körül kialakult helyzetért a kormány a felelős, miközben kijelentéseivel önmagát cáfolja. „A pénzügyi vitáknak, amelyek felmerülnek, semmi közük a Budapest-bérlethez” – ismerte el korábban a főpolgármester. Ám miután a sajtóban megjelent levelezésből kiderült Karácsony Gergely és Draskovics Tibor szerepe az ügyben, a főpolgármester most már azt állítja, hogy a kormány forrásokat von el a budapesti közlekedéstől.

„Napok óta jöttek-mentek az információk a Budapest-bérlettel kapcsolatban. Karácsony Gergely nagyon sajnálkozott és természetesen, mint mindig, most is a kormányra mutogatott. Hangosan és látványosan írta közösségi oldalán Wintermantel Zsolt.

A nyilvánosságra került információk alapján kiderült: Karácsony Gergely, Gyurcsány bizalmi emberével, Draskovics Tiborral együtt fúrta meg a Budapest-bérletet

– állapította meg a Fidesz–KDNP fővárosi frakcióvezetője. Wintermantel Zsolt néhány fontos részletet is összeszedett az üggyel kapcsolatban:

  • Karácsony Gergelyéknek nyilvánvalóan tisztában kellett lenniük azzal, hogy az együttműködést szabályozó szerződés tavaly december 31-én lejár.
  • Nyilvánvalóan tisztában kellett volna lenniük azzal, hogy ebben a szerződésben olyan fontos jogosítványok vannak Budapest részére, amelyek elvesztése stratégiai hiba a városvezetés részéről, elég a menetrendi vétóra vagy a bérletek elfogadására gondolni.
  • Egészen nonszensz, hogy az esetleges meg nem hosszabbításról egy internetes portálon megjelenő hírből, néhány nappal a szerződés lejárta előtt értesülünk csak.
  • Egészen addig – minden jel arra utal – a főváros az ég egy adta világon semmit nem csinált a szerződés meghosszabbítása érdekében.
  • Jó, ha tudjuk, hogy 2020-ban, ’21-ben, ’22-ben és ’23-ban 7,4 milliárd forintot kellett fizetnie a fővárosnak a MÁV–HÉV és a Volán által nyújtott szolgáltatásokért.
  • Négy év változatlan díj után jövőre 8,6 milliárd lett volna a fizetendő összeg, amit nem írtak alá, tehát 1,2 milliárd forint növekedés (ami az infláció töredéke) miatt dobta el a főváros a további együttműködés lehetőségét, teljességgel veszélybe sodorva a Budapest-bérlet további fenntarthatóságát.

Kérdezze már meg valaki ettől a magasra és vékonyra nőtt, kényszeresen vigyorgó hazudozótól, vajon miért nézi hülyének a budapestieket?

– idézi Wintermantel Zsolt bejegyzését a Metropol.

Borítókép: Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója, Karácsony Gergely főpolgármester és Walter Katalin, a BKK vezérigazgatója (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.