Önmagát cáfolta Karácsony Gergely a Budapest-bérlet ügyében

A pénzügyi vitáknak, amik felmerülnek, semmi közük a Budapest-bérlethez – szögezte le korábban Karácsony Gergely. Miután a sajtóba kiszivárgott levelezésből kiderült, hogy Karácsony Gergely és Draskovics Tibor fúrták meg a Budapest-bérletet, a főpolgármester taktikát váltott. Már azt állítja: a kormány forrásokat von el a budapesti közlekedéstől.

2024. 01. 03. 13:06
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Onnan lehet tudni, hogy a kormány kifogy az észérvekből, hogy hadrendbe állítják a hazug propagandát. Mint most, a Budapest-bérlet ügyében. A négy éve elkezdett Budapest-ellenes politikát 2024-ben újratöltik. De Budapest ellenáll – írta Facebook-bejegyzésében Karácsony Gergely, reagálva az Index birtokába került levelezésre, amely szerint a főpolgármester nem mondott igazat korábban. 

A Lázár János vezette minisztérium utolsó ajánlatát a főváros és a BKK nem fogadta el, így december 31-én a szerződések lejártak, a fővárosi önkormányzat ezzel elveszítette jogát a HÉV és az agglomerációs Volánbusz-járatok menetrendjének alakítására, és megszűnt a közös Budapest-bérlet jogi alapja. 

Valójában mi sem értjük, hogy mi történik. Van egy működő rendszer, ami mindenkinek jó, azonban Lázár Jánosnak lehet, hogy nem. A pénzügyi vitáknak, amik felmerülnek, semmi közük a Budapest-bérlethez

– összegezte Karácsony Gergely az RTL híradó január 1-jei adásában az álláspontját.  

 

Index: Karácsonyék fúrták meg a Budapest-bérletet

Az Index birtokába került levelezés szerint a főpolgármester nem mondott igazat: eszerint Karácsony Gergely és Draskovics Tibor fúrták meg a Budapest-bérletet. Erre a levelezésre reagált most önmagát cáfolva Karácsony: 

már azt állítja a pénzügyi vitáknak nagyon is közük van a Budapest-bérlethez. 

– A költségvetési törvény szerint 12 milliárd forint járna Budapestnek a közösségi közlekedés költségeihez való állami hozzájárulásként. Ezt a pénzt a törvény ellenére nem akarja odaadni Lázár János minisztériuma – írta bejegyzésében. Azt is állította, hogy tavaly év végén egy olyan ajánlatot tett a minisztérium, hogy fizessen a főváros a HÉV és a Volán számára a 2022-es év elszámolásaként az eddigi 6,58 milliárd forint fölött plusz 2,17 milliárd forintot, de se a 12 milliárd forint folyósítása, se az agglomerációs megállapodás meghosszabbítása nem volt a része az ajánlatnak. 

– Nincs semmilyen észérv a Budapest-bérlet megszüntetésére, a kormány a beborult költségvetését és a tönkrement MÁV helyzetét akarja Budapest kárára kezelni. De mondom, Budapest ellenáll, a rossz kormányzás árát nem lehet ezzel a várossal megfizettetni – zárta gondolatait a főpolgármester, aki teljesen beleragadt a szerepébe, és állítja, megvédi a Budapest-bérletet.

Borítókép: Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója, Karácsony Gergely főpolgármester és Walter Katalin, a BKK vezérigazgatója (Fotó: MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.